Zavřít reklamu

Tim-CookKolikrát jste již četli o tom, že Steve Jobs byl sice nadaný člověk, který věnoval vše své práci, ale jakmile se mu něco nelíbilo nebo jednoduše nebylo po jeho, tak byl poměrně zlý a stal se z něho tyran. Samozřejmě to bylo jednou z věcí, která dovedla společnost Apple tam, kde dnes je, tedy nejbohatší společností světa. Ovšem kromě toho, že se většina zaměstnanců chvěla, když se Steve Jobs zajímal o jejich práci, tak je monžné se o Jobsovi dočíst občas nějakou kuriozitu. Třeba jako tu, kterou nyní prozradil Tim Cook.

„Steve, kterého jsem znal, mě neustále otravoval se sociálním životem, nechtěl mi tím však škodit, ale naopak chtěl, abych měl rodinu a přátele, protože z vlastní zkušenosti věděl, že je to duležitá součást života.“ řekl Tim Cook autorům knihy s názvem Becoming Steve Jobs, která by se měla začít již brzy prodávat ve Spojených státech. „Jednoho dne volal mé matce, přičemž ani nevěděl, že žije až v Alabamě, a bavil se s ní o mém životě. Vyprávěl jí o mně. Mohli jste postřehnout spoustu těchto malých naráže, kdy jste poznali, že se o vás stará, soucítí s vámi nebo cokoliv. Měl ten dar a nebral vztahy mezi lidmi jako něco obyčejného, to nedělal.“ řekl Cook.

Obavy Steva Jobse a o Tima Cooka byly vcelku oprávněné, jelikož současný CEO společnosti Apple je opravdový workoholik. Jen pro představu uvedu několik zajímavých faktů podle nedavno vydaného článku v The Telegraph. Tim Cook vstává každé ráno ve 3:45, což je pro mnohé naprosto nepředstavitelné. Poté jde každé ráno do posilovny, kde cvičí od 5 hodin. Poté se přesune do práce a začne pracovat v 6.30, ovšem ne tak, že si jde teprve uvařit kafe či něco podobného, ale už je seznámený se všemi okolnostmi a s denním plánem, tudíž začíná plnohodnotně pracovat a s prací končí až pozdě večer.

tim-cook_steve-jobs

*Zdroj: Cult of Mac

Dnes nejčtenější

.