Zavřít reklamu

Tim-CookTim Cook, současný CEO společnosti Apple, poskytl rozhovor pro Fast Company, ve kterém vysvětlil, co vidí jako hlavní problém dnešních technologických společností. Celý rozhovor si můžete přečíst zde. Podle jeho názoru se dnešní společnosti ubírají špatným směrem a nesměřují svou hlavní prioritu tam, kam by měly. Cook se během rozhovoru nechat slyšet, že hlavní problémem velkých technologických společností je, že jsou fixovány na heslo „dělat co nejvíce.“ Tim Cook to označil jako „téměř chorobnou vlastnost.“

„V technologiích je heslo „co nejvíce“ už pomalu chorobné a stává se definicí úspěchu. Kolik kliknutí máte na stránce, kolik aktivních uživatelů máte, kolik jednotek jste již prodali? To jsou v technologích hlavní priority a společnosti se tím nechávají unést, protože chtějí jen velká čísla. Steva toto nikdy moc nezajímalo. On se vždy zaměřoval na tvoření toho nejlepšího“ sdělil Tim Cook v rozhovoru s Fast Company.

Dále se Cook zmínil, že Apple se nebude zaměřovat na čísla, namísto toho říká, že se bude ptát: „Jaké hlavní technologie za to stojí? Co přinesou? Můžeme tím výraznamně přispět společnosti?“ Cook se nakonec zmínil, že pokud technologie nebude dostatečně odlišná, tak se jí společnost věnovat nebude.

Apple má zájem podporovat novou knihu Becoming Steve Jobs, kde by fakta měla být tak, jak ve skutečnosti doopravdy byla. Apple podporuje tuto knihu zejména také kvůli tomu, že nejsou spokojeni s posledním filmovým počinem o Stevu Jobsovi, konkrétně se jedná o Steve Jobs: The Man in the Machine, který zrežíroval Alex Gibney. Když totiž vyšli zaměstnanci z premiéry, která se konala o víkendu, tak prohlašovali, že je nepřesný a ponižuje Steva Jobse.

 

 

*Zdroj: Business Insider

Dnes nejčtenější

.