Zavřít reklamu

windows-8-logoMicrosoft chce naozaj docieliť, aby bol Windows 10 najpoužívanejším systémom na trhu a tak sa rozhodol podniknúť niekoľko zaujímavých rozhodnutí. Už pred pár mesiacmi na evente vyhlásil, že užívatelia systému Windows 7 a Windows 8 budú mať nárok na bezplatný upgrade najneskôr do jedného roka po vydaní systému. Microsoft potvrdil, že nárok na upgrade budú mať skutočne všetci, vrátane pirátov. Potvrdil to riaditeľ divízie OS Microsoftu, Terry Myerson, ktorý vyhlásil, že spoločnosť chce do tejto vlny zapojiť stovky miliónov užívateľov v Číne a ďalších krajinách, ktorí používajú pirátske kópie Windows.

Okrem toho spoločnosť potvrdila, že Windows 10 vyjde v lete pre počítače a aj pre mobily. Spoločnosť tiež skúša vyvinúť upgrade pre užívateľov Androidu, konkrétne dnes experimentuje so Xiaomi Mi 4, ktoré by tak mohlo byť prvým smartfónom, na ktorom si nahradíte Android skutočným Windowsom 10. Nechýbajú ani hardvérové požiadavky pre oba druhy zariadení. Pri mobiloch sa požiadavky líšia v závislosti od rozlíšenia a tiež bola oznámená podpora uhlopriečok. Windows 10 funguje na mobiloch s uhlopriečkou 3″ až 7,99″. Vyžaduje len 512 MB RAM a 4 GB voľného miesta.

Desktopové požiadavky ostávajú prakticky totožné s predošlými verziami systému Windows a v závislosti od toho, či máte 32- alebo 64-bitovú architektúru, vyžaduje 1 alebo 2GB RAM, 16 alebo 20 GB miesta na disku a rozlíšenie aspoň 800 x 600 bodov.

Windows 10 Hardware
Windows 10 Hardware
*Zdroj: Neowin; Microsoft; Sector

Dnes nejčtenější

.