Zavřít reklamu

Tesla Motors - icon logoTim Cook po pondělní nabité konferenci se hned druhý den v rámci výroční schůze setkal s akcionáři společnosti Apple. Ti samozřejmě diskutovali o novince, kterou Apple předešlý den představil, tedy o samotném novém MacBook s Retina displejem a také o Apple Watch, který se za necelý měsíc začnou prodávat, ale kromě toho je zajímala jedna zásadní otázka. Tima Cooka, CEO společnosti Apple, se ptali na akvizici společnosti Apple Motors, Cook však odpovídal vyhýbavě a nechtěl nic prozradit. Chystá se Apple koupit Teslu?

Před samotnou pondělní keynote a před spekulacemi, co by na ní mohl Apple odhalit, které byly hlavním tématem od doby, kdy Apple rozposlal pozvánky novinářům na tuto konferenci, se poměrně hodně diskutovalo o údajném Apple automobilu, na kterém by měla kalifornská společnost pracovat a který chystá představit do roku 2020. Projekt je pojmenován krycím názvem Titan a udájně na něm pracuje již tisícovka pracovníků, včetně expertů v této oblasti. Navíc údajný automobil by se měl inspirovat vozy Tesla Motors, která vyvíjí elektromobily poháněné bateriemi a je v této oblasti napřed oproti konkurenci.

A právě to zajímalo vývojáře. Zda Apple a Tesla Motors nechystají navázat nějakou užší spolupráci a podílet se tak na vývoji projektu Titan. Akcionáři by si vyloženě zmíněnou akvizici přáli a jsou z ní nadšeni, Tim Cook však nechce nic prozradit a otázce se vyhýbal. „Nemáme s nimi žádný vážný vztah. Rád bych, aby Tesla Motors nasadila CarPlay do svých vozů, v součastnosti spolupracujeme kvůli CarPlay s každou velkou automobilkou a Tesla by se možná chtěla připojit také“ odvětil Cook na otázky akcionářů. „Byl to dobrý způsob, jak se vyhnout otázce?“ dodal Cook s úsměvem a v místnosti propukli všichni v hlasitý smích.

Na další otázky akcionářů ohledně spojení Tesla Motors a Applu odpovídal Tim Cook jen tak, že neustále zmiňoval CarPlay a nic víc prozradit nechtěl. Na druhou stranu však žádné tvrzení nevyvrátil a nechal tak otevřené dveře všem otázkám ohledně této akvizice. Kdyby totiž prozradil bližší spolupráci s Tesla Motors, či dokonce její akvizici, bylo by ihned jasné, že Apple pracuje na něčem daleko větším, než jen CarPlay. Právě CarPlay je prozatím jediné znamení, že se Apple ubírá i tímto směrem a možná směřuje daleko hlouběji do tohoto průmyslu.

apple-icar-steve-jobs

*Zdroj: The Verge

Dnes nejčtenější

.