Zavřít reklamu

Breitling B55Legendární manufaktura toho od roku 1884 prožila skutečně mnoho a jak se zdá, tak Breitling zvládá reagovat i na nejnovější trendy, mezi které patří takzvané smartwatch. Breitling je však jedinečná společnost a přesně podle toho přistupuje také k segmentu inteligentních hodinek. Jejich první zástupcem společnosti Breitling bude model Breitling B55 connected, kterou sama společnost označuje za novou generaci chronografu.

V roce 2014 Breitling představil Caliber B50, elektronický multifunkční chronograf s analogovým i digitálním zobrazením. Tento exkluzivní chronograf slouží pilotům, kteří využívají inovativní řadu funkcí, které hodinky nabízí. Hlavnímúčelem B50 však bylo připravit půdu pro další vývoj, který nese označení Breitling B55 Connected.

Je velmi důležité si uvědomit, že Breitling je od svého vzniku společnost, která cílila zejména na letectví a dodávala a stále dodává taktéž letecké přístroje a vojenské hodinky nejvyšší přesnosti, které nabízí pilotům jedinečné funkce, díky kterým mohou využít množství analogových funkcí při selhání klasických přístrojů. Přesně proto i nové hodinky nejsou něčím co má soupeřit s Apple Watch nebo podobnými smartwatch, ale je to profesionální instrument pro piloty a profesionální uživatele, jehož hlavní snahou je využít iPhone ke snadnějšímu obsluhování hodinek.

Breitling B55

Spojení s telefonem je určeno pro zlepšení uživatelské přívětivosti a jedná se o zcela jedinečné využití propojení hodinek a telefonu. Hodinky neslouží jako notifikační centrum, ale jedná se stále o klasické hodinky, které mají pokročilé funkce pro piloty, vojáky nebo záchranářské složky. Telefon pak slouží k tomu, abyste si snadno nastavili například budík, světový čas, odpočet a další parametry, které se na klasickém chronografu nastavují nepohodlně. Hodinky jsou připojeny k speciální aplikaci pro smarthopne pomocí Bluetooth a jejich dobíjení probíhá přes magnetický konektor.

Uživatleé však mohou taktéž nahrávat data z hodinek do aplikace v smarphonu a tak mohou profesionálové ukládat například letové časy a podobné údaje, které mohou později ukládat do různých souborů jakožto i letových deníků a mohou je snadno archivovat. Samozřejmostí je pak kvalitní zpracování, tak jak má Breitling ve zvyku a tak čekejte titan spojený s uhlíkovým povrchem. Mezi výbavu hodinek pak patří elektronický otáčkoměr, systém odpočítávání sekvencí, možnost načasovýní misí, nahrávání letových časů, určení letových os a hodinky si samozřejmě pamatují také čas vzletu, délku letu a čas a datum přistání. Digitální displej se pak zobrazí vždy když se dotknete korunky nebo nakloníte hodinky do více než 35 stupňového úhlu. Pokud jste tedy pilot nebo stejně jako já milovník Breitlingu, pak se stačí zaregistrovat na oficiálních stránkách breiltling.com a čekat na mail s dalšími informacemi, cenu ani datum prodeje totiž zatím výrobce neoznámil. Ještě doplním to, co je majitelům Breitlingů již jasné, i tento chronometr získává pochopitelně certifikaci COSC, kterou uděluje oficiální insitut ve Švýcarsku a Breitling tak i nadále zůstává jedinou společností na této planetě, která má tento certifikát absolutní přesnosti (+/- 3 vteřiny za den) ke všem nabízeným hodinkám.

Dnes nejčtenější

.