Zavřít reklamu

Becoming Steve JobsKniha „Becoming Steve Jobs“ je rozhodne jednou z tých najzaujímavejších, ktoré by si mal fanúšik Applu prečítať. Kniha totiž obsahuje množstvo doposiaľ neodhaleného materiálu a ponúka zopár rozhovorov s Jobsovymi najbližšími kolegami a rodinou. Svoju časť tu zodpovie aj súčasný CEO spoločnosti, Tim Cook, a práve jeho časť sa dostala na internet vďaka Amazonu a jeho funkcii „Look Inside the Book“, ktorá vám umožní nahliadnuť dovnútra knihy predtým, ako si ju kúpite.

V časti, ktorá tak-trochu unikla na internet, sa dočítate, že keď Steve Jobs ochorel a potreboval novú pečeň/játra, Tim Cook bol ochotný poskytnúť mu časť svojej, keďže mali rovnakú krvnú skupinu. Jobs však jeho ponuku odmietol a neskôr v roku 2009 si nechal transplantovať kompletnú pečeň od neznámeho darcu. Pôvodne však obaja podnikli niekoľko testov v nemocnici nachádzajúcej sa ďaleko od San Francisco Bay, keďže chceli Jobsov vážny zdravotný stav utajiť: „Sebecký človek takto neodpovedá,“ dodáva Cook. Ukážky z knih tiež odhaľujú, že Steve Jobs a CEO Disney Bob Iger chceli odkúpiť Yahoo!, čím by umožnili Applu vstúpiť na trh internetových vyhľadávačov, kde by Apple konkuroval Googlu.

Nakoniec v nej nechýbajú ani informácie, ktoré protirečia tvrdeniam v knihe od Waltera Isaacsona. V jeho knihe sme sa mohli dozvedieť, že Steve dokázal meniť názory zo dňa na deň, ale tiež sme sa dozvedeli že Steve chcel spraviť v televíznom biznise presne to, čo dokázal spraviť s hudbou, telefónmi a počítačmi. Dokonca vravel, že Jobs chcel spraviť televíziu, ktorá bola úplne jednoduchá: „Bude to mať najjednoduchšie užívateľské prostredie aké si môžete predstaviť. Konečne som to vyriešil!“ V najnovšej knihe sa ale dozvedáme, že Steve Jobs povedal Jonymu Ivovi presný opak: „Nemám rád televízie. Apple už nikdy nevyrobí ďalšiu TV.“ Spoločnosť v 90-tych rokoch prišla s hybridom Macintosh TV, ktorý fungoval jednak ako počítač a jednak ako televízor. Samotná kniha vychádza 24. marca/března a zatiaľ čo cena tlačenej knihy by sa mala pohybovať na úrovni 20€, kniha v iBooks stojí 16€.

BecomingSteveJobs
*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.