Zavřít reklamu

iOS logoPresne tak ako sa špekulovalo, Apple dnes skutočne sprístupnil beta verzie iOS pre všetkých! Spoločnosť po novom umožní samotným užívateľom, aby sa zaregistrovali do testovacieho programu iOS presne tak ako to mohli robiť už nejaký čas so systémom OS X. iOS Beta Testing Program je k dispozícii na tejto adrese, avšak v čase písania článku ho nemusia vidieť všetci používatelia. Zatiaľ čo niektorí hlásia, že tam možnosť prihlásenia sa do beta testu majú, iní vravia opak.

Niektorí dokonca vravia, že spoločnosť si sama vyberá užívateľov, ktorí budú mať prístup k beta verziám a ktorí si naopak budú musieť počkať do ďalšieho kola, prípadne na finálnu verziu. Toto by ale nebolo žiadnou novinkou, podobným spôsobom fungujú aj beta testy Microsoftu, kde sa takýmto spôsobom testoval napríklad Office 2013 alebo Xbox 360 Software. Dá sa očakávať, že verejná beta verzia iOS bude vždy trochu odlišná oproti vývojárskej, presne tak ako to je momentálne pri OS X Yosemite.

A aký je vlastne účel programu? To, že si otestujete nové funkcie, je pre Apple druhoradé. Hlavným dôvodom je však, aby ste vyjadrili svoj názor, testovali systém a naozaj pomohli dotiahnuť systém do perfektnej podoby. Zrejme netreba pripomínať, ako štartovala pôvodná iOS 8-ka. Každopádne, zásadnou výhodou programu je, že užívatelia si budú môcť vyskúšať najnovšiu verziu systému aj bez toho, aby si museli zakúpiť vývojársky účet. Doteraz bolo totiž zaplatenie si vývojárskeho účtu jediným spôsobom ako sa dopracovať k najnovšej verzii operačného systému iOS, z čoho sa nakoniec stal celkom zaujímavý biznis.

iOS Beta Testing Program
*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.