Zavřít reklamu

Apple Watch
Rozlučte se, odchází nejslavnější, nejprestižnější a nejúspěšnější výrobce spotřební elektroniky. Přivítejte společnost, která vytvořila nový segment, přivítejte první společnost na trhu fashion elektroniky, přivítejte Apple. Přivítejte společnost u které se nebudete rozhodovat nad koupí na základě parametrů, ale na základě designu a barvy. Přesně takový je nový Apple, minimálně co se iPadů, iPhonů a Macbooku týká.

Od včerejšího večera čtu diskuse o tom, jak je špatně že nemá Apple Macbook víc portů, jak je špatně že nemá vyšší výkon a jak by měl mít ten a onen procesor. Lidi, kteří si jej půjdou koupit však nic z toho nezajímá. Apple není pro lidi, kteří řeší počet portů, výkon procesoru a rozšiřitelnost operační paměti a v předchozích letech nám to postupně říkal víc a víc až najednou představil počítač, který je svým stylem víc iPhone než notebook. Jeden port, úžasný design, tenké a lehké tělo a k tomu ty barvy. Apple se změnil a není výrobce spotřební elektroniky, ale fashion značkou se spotřební elektronikou.

Zlatý MacBook, zlaté Beatsy, zlatý iPhone a k tomu Apple Watch, to neznamená mít nejvýkonnější počítač, nejlepší sluchátka a nejlepší mobil na světě nebo hodinky s nejvyšší hodnotou, to znamená mít styl a přesně takový nový Apple je, stylový a zatraceně sexy. Najednou mám pocit, že Apple nekoupil Beats kvůli nějakým sluchátkám nebo hudební službě, ale kvůli něčemu mnohem zásadnějšímu, Apple koupil Beats kvůli sexappealu! Můžete si koupit výkonnější počítač, lepší sluchátka a mobil s lepším foťákem, ale s ničím z toho nebudete tak sexy jako s řešením od Applu a to je to, oč tu běží.

MacBook

Je jasné, že taková politika není pro každého a i když Apple stále ještě nabízí a nabízet bude, také klasické Macbooky Air, Pro, iMac nebo Mac Pro, je zřejmé, že se bude do Fashion společnosti měnit čím dál tím víc. Apple však dobře ví, co řeší dnešní mladá generace a musím přiznat otevřeně, že i když patřím k těm, kteří si první počítač stavěli sami a řešili, zda grafická karta GeForce 2 MX400 vydrží přetaktování o 1Mhz a jak nahrát do Counter-Strike 1.4 Booty, dnes už je mi vše co se hardwaru týká tak nějak jedno. Počítač je pro mě věc na práci nebo na zábavu a to poslední co chci řešit jsou nějaké problémy, rozšíření, upgrady nebo připojení desítek zařízení.

A pokud jde o nový MacBook, není to stroj, který by se měl stát vašim hlavní počítačem, pokud tedy nejste sexy osmnáctka, která jej potřebuje na uložení svých Selfie, je to stroj, který poslouží na Facebook, maily, iWork, Photos a další aplikace, které slouží bez toho, aniž byste k němu museli něco připojovat. Mě osobně se tato změna líbí, ovšem jak jsme uvedl, rozhodně není pro každého. Mám pocit, že Apple včera ukázal zcela nový směr, novou tvář své společnosti, Fashion tvář a mě osobně se zatraceně líbí!

screen-shot-2014-09-15-at-11-45-18-am

 

Dnes nejčtenější

.