Zavřít reklamu

Apple Watch
 Apple pri včerajšiej keynote na ktorej predstavil úplne nový MacBook s Retina displejom a taktiež svetu odhalil finálne informácie o Apple Watch nepovedal jednu dôležitú skutočnosť. Tá sa týka v posledných dňoch najpreberanejšej časti celých hodiniek – batérie. Okrem toho, že sme sa mohli dozvedieť, že hodinky by mali vydržať na jedno nabitie až 18 hodín pričom nabíjanie bude zabezpečovať akýsi druh MagSafe Apple nepovedal nič iné.

Avšak po knferencii sa hovorca Apple podelil s novinármi TechCrunch o veľmi zaujímavú informáciu. Batéria v Apple Watch má byť vymeniteľná. Samozrejme ako to už u Apple býva zvykom nič presnejšie sme sa nemohli dozvedieť. A tak zostáva otázkou akým spôsobom sa bude dať batéria vymieňať a ako dlho bude takýto proces trvať. Do začatia predaja zostáva ešte niečo vyše mesiaca a preto je dosť pravdepodobné, že Apple bude v priebehu tohto času aktualizovať svoje webové stránky a možno sa tam zmieni aj o výmennom programe na batérie. To, že bude v hodinkách vymeniteľná batéria určite poteší ľudí, ktorí si zaobstarajú jedny z drahších modelov týchto inteligentných hodiniek. Veď predsa len kto by si kupoval nové hodinky za 17 000$ každý rok tak ako iPhone?

Ďalším faktom, ktorý zostal včera zatajený je samotná technická špecifikácia týchto hodiniek. Apple sa včera ani slovkom nezmienil o druhu použitého CPU, veľkosti pamäte RAM a podobných veciach. Avšak toto nie je ani prílišným prekvapením, keďže od Apple sa nikdy oficiálne nedozvedáme o veľkosti operačnej pamäte či počte jadier v procesore. Na druhú stranu sa Apple mohol pochváliť tým ako sa mu do tak malého zariadenia ako je Apple Watch podarilo naskladaťvšetky potrebné komponenty spolu s batériou, ktorá by mala vydržať až 18 hodín.

screen-shot-2014-09-15-at-11-45-18-am

*Zdroj: macrumors.com

Dnes nejčtenější

.