Zavřít reklamu

ResearchKit
Na jeviště přišel Jeff Williams a začal mluvit o něčem, co nikdo nečekal. To sám také uznal a dále pokračoval v prezentování oblasti, do které Apple zavítal vydáním aplikace Health v iOS 8. Problém v lékařských výzkumech je podle něho v tom, že výzkumy nepokrývají dostatečné množství lidí, neexistuje komplexní systém pro veškeré výsledky ze všech testů a často se stává, že lidé se ani nedozví, jak testování dopadlo. To všechno chce Apple změnit.

Proto Apple oznámil ResearchKit, nový software, který spolupracuje s HomeKit a HealthKit. Ten je opravdu šikovný a pomocí senzorů a dat zadaných od uživatele dokáže zpracovat spoustu dat a informací. Například co nejrychlejším ťukáním na displej či monitorováním vašeho hlasu po krátkou dobu iPhone dokáže tyto informace zpracovat a vyhodnotit.

Výzkum se zaměřuje na Parkinsonovu nemoc, cukrovku, kardiovaskulární choroby, astma a rakovinu prsu. Apple bude spolupracovat s nejlepšími univerzitami na světě, aby se pracovalo s co nejlepším zázemím, které je potřebné pro kvalitní výzkum. To nejlepší je ale obrovské množství lidí, které je schopné se výzkumu zúčastnit. Univerzity tedy získají neuvěřitelné množství dat od uživatelů po celém světě. Velkou otázkou samozřejmě byla otázka soukromí. Budou aplikace sbírat informace od každého? Uvidí Apple monitorovaná data? Podle Applu je pouze na vás, zda se účastníte či ne. Apple sebraná data neuvidí a ihned je pošle do výzkumu. O dalších a přesnějších informacích vás budeme dále informovat.

researchkit
researchkit
researchkit

Dnes nejčtenější

.