Zavřít reklamu

Apple WatchPresne tak ako sa dalo čakať, hlavnou hviezdou dnešného večera sú hodinky Apple Watch. Dnešný event začal celkom netradične o 18:00 nášho času, čo je spôsobené zmenou časového pásma v USA. Najnovší produkt z dielne spoločnosti Apple je úplne iný, než tie doterajšie. A existuje hneď niekoľko dôvodov, prečo. V prvom rade sa opäť stretávame s produktom, ktorý nám pripomenie dobu pred iPhonom a nebudeme ho ovládať výhradne dotykom. Kvôli drobnej obrazovke si budeme musieť pomáhať digitálnou korunkou. V druhom rade je to ten najupraviteľnejší produkt, aký kedy Apple vyrobil, keďže predstavil hneď tri edície zhotovené z rôznych materiálov a obohatené o množstvo remienkov.

Apple uviedol, že jeho hodinky sú najpokročilejšími na trhu. Okrem toho, že ponúkajú najdôležitejšiu vlastnosť, môžete očakávať tie najpresnejšie hodinky na svete. Ich odozva je 50 milisekúnd oproti UTC. Navyše, nie ste obmedzení len na jeden vzhľad ciferníku a Apple Watch si môžete upraviť tak, ako len potrebujete. Nielen, že si môžete vybrať niekoľko predvolených ciferníkov, môžete si ich obohatiť o digitálne komplikácie ako notifikácie, dátum, čas v iných krajinách alebo budík či stopky. Funkcia Glances umožní rýchlo pristupovať ku kľúčovým notifikáciám, pričom ich vysúvate zo spodnej časti displeja. Umožnia vám vidieť čas vášho najbližšieho stretnutia alebo skontrolovať svoj krvný tep.

Apple Watch sú tiež intímnym zariadením a viete s nimi prijať hovory presne tak, ako to umožňujú konkurenčné inteligentné hodinky a môžete s nimi telefonovať. Máte na nich k dispozícii plnohodnotné e-maily a môžete si prečítať nielen celú správu, ale aj vidieť prílohy ako fotky. Apple tu opäť prispôsobil intímnu funkciu „Digital Touch“, čo je sociálna funkcia, ktorú môžu využívať majitelia Apple Watch a umožní im zdieľať obrázky, „šťuchnúť ich“, alebo im poslať svoj krvný tep.

Apple Watch

Tretia kľúčová funkcia Apple Watch spočíva vo fitnes a zdraví. Medzi základné aplikácie tu patrí aplikácia Aktivita, ktorá v zaujímavom prostredí prezentuje, ako ste strávili čas. Tiež vás upozorní na to, že sedíte príliš dlho a mali by ste sa postaviť. Rovnako vám bude posielať týždenné zhrnutia, takže sa premení na vášho osobného trenéra a dá vám nové ciele na nový týždeň. Inou novinkou je aplikácia Running, v ktorej si môžete zvoliť, aký typ aktivity plánujete robiť a tomu sa prispôsobia kalkulácie. Apple nezabudol ani na to, že prezentoval hodinky v rôznych magazínoch a vo videu tiež odprezentoval, že Christy Turlington Burns absolvovala historicky prvý maratón s hodinkami Apple Watch. Nielen, že sa objavila na videu, ale zároveň sa zúčastnila eventu osobne a spoločne s Timom Cookom naznačili, že hodinky majú rôzne typy remienkov. Apple dnes odprezentoval, že Apple Watch zároveň umožnia sledovať notifikácie zo sveta športu, napríklad z ESPN.

WatchKit aplikácie

Apple Watch pochopiteľne podporujú aplikácie vyrobené s pomocou WatchKit API a tohoto sa chytili vývojári, ktorí mali možnosť odprezentovať svoje prvé aplikácie pre inteligentné hodinky. Na úvod sme mali možnosť vidieť, ako na hodinkách môžeme ovládať Siri a zistiť si napríklad, aké bude počasie v zahraničí. Prvé demo Siri na Watch však pôsobilo trochu spomalene, ale to je pravdepodobne tým, že ide stále o Beta softvér. Apple tiež odprezentoval užitočnú funkciu ako vykonávanie platieb alebo odpovedanie na prijatú správu pomocou aplikácie WeChat, no zároveň prezentuje menej užitočné aplikácie ako „Fotky“.

Kľúčovou funkciou je telefonovanie, ktoré funguje na Apple Watch Edition a aj na Apple Watch z nehrdzavejúcej ocele, kde máte možnosť zvoliť si, či chcete hovor prijať tu, odmietnuť ho s SMS správou alebo zdvihnúť pomocou iPhonu. Medzi aplikácie od tretích strán potom patria aplikácie ako Uber, kde vám umožnia okamžite si vyžiadať šoféra. Apple Watch je tiež možné použiť na letisku, kde vám hodinky zobrazia všetky informácie z Passbooku a umožnia vám tak dostať sa cez bezpečnosť. Neznamená to však, že po ukázaní hodiniek nemusíte prezentovať obsah batožiny, takže veľkú zmenu v čakacej dobe nečakajte.

Apple Watch tiež na základe polohy umožnia takýmto spôsobom ovládať kľúčky od prenajatých apartmánov v hoteloch alebo identifikovať skladbu pomocou Shazamu. Ani toto demo nevyzeralo veľmi plynulo, avšak identifikácia skladieb vždy nejaký čas trvá. Ale povedzme si, nie je identifikácia iPhonom jednoduchšia? Aplikácia Alarm.com umožní pre zmenu odomykať dvere od garáže s tým, že zároveň na hodinkách uvidíte záznam z bezpečnostnej kamery. Ako sa dopracujete k aplikáciám? Budete k tomu využívať aplikáciu Apple Watch, ktorá vám umožní nastavovať vaše hodinky a zároveň umožní sťahovať nové aplikácie z dedikovaného App Store.

Apple Watch App
Batéria

Výdrž batérie je taká, ako sa očakávalo a Apple uviedol, že nás čaká celodenná, čiže 18-hodinová výdrž batérie. Táto výdrž je totožná u všetkých kolekcií Apple Watch – či už je to Apple Watch Sport, Apple Watch alebo Apple Watch Edition. Samozrejme, takúto výdrž docielite pri očakávanom používaní, ktoré zahŕňa občasné pozretie sa na hodinky alebo prácu s notifikáciami.

Apple Watch Battery
Apple Watch Sport

Apple využíva u hodiniek Apple Watch Sport hliník, ktorý je o 60% pevnejší ako hliník používaný u iných produktov, pričom je spracovávaný pri vysokej teplote. Tento hliník si udržuje zároveň rovnakú váhu, takže hodinky sú vďaka nemu vždy ľahké. Všetky hodinky sú nakoniec dostupné v dvoch podobách. Jednak je to štandardný strieborný hliník a jednak anodizovaný tmavý hliník.

Apple Watch

Ani klasická kolekcia Apple Watch z nehrdzavejúcej ocele nie je len tak obyčajná a Apple sa rozhodol posilniť pomocou rôznych procesov. Materiál bol dokonca tým prvým, ktorý sa Apple rozhodol pri svojich hodinkách použiť ako prvý a neskôr vznikli deriváty ako Apple Watch Edition a Sport. Oproti bežnej oceli sú o 18% hrubšie.

Apple Watch
Apple Watch Edition

Apple Watch Edition sú nakoniec najdrahšou edíciou hodiniek, ktoré budú na trhu. Celkovo vychádza 6 edícií, pričom aj ich samotné remienky budú obsahovať kúsky z 18-karátového zlata. Tieto budú najexkluzívnejšou edíciou hodiniek, aká bude na trhu a to je dôvod, prečo budú vystavené a dostupné len vo vybraných obchodoch.

Apple Watch Edition Gold

Dnes nejčtenější

.