Zavřít reklamu

Google SearchSpoločnosť Google má zálusk na to, aby sa stala doslova zabijakom pre Microsoft. Neustále rozrastajúci sa balíček aplikácií Google by mohol byť toho jasným dôkazom. Google dúfa, že sa mu na svoju stranu podarí dostať až 80% všetých zákazníkov, ktorí v dnešnej dobe využívajú služby Microsoftu. Server Businnes Insider sa spýtal priamo vedenia Google ako chcú tento stav dosiahnuť. Google neváhal a poslal im zbierku 15 skrytých funkcií svojich najpoužívanejších aplikácií. My Vám ich dnes prinášame v nasledujúcom článku.

Stiahnutie odoslaného mailu
Mnohokrát sa určite každému stalo, že klikol pri písaní mailu na možnosť „Odoslať“ ešte pred tým ako tento mail dopísal. Google však umožňuje o niekoľko sekúnd predĺžiť odosielanie mailu, aby ste ho mohli stiahnuť späť. Robí sa to naozaj jednoducho:

1. V službe Gmail otvoríte kartu „Nastavenia“

2. Pokračujete cez možnosť „Nastavenia“

3. Kliknite na kartu „Labs“

4. Scrollujete až dolu kde nájdete možnosť „Zrušiť odoslanie“

5. Je už len na Vás či túto možnosť využijete alebo nie

call-back-an-email-you-already-sent

Navrhnite zmeny v dokumentoch niekoho iného
Služba Google Docs umožňuje, aby na jednom dokumente mohlo pracovať viacero ľudí. Toto zaručí najmä to, že dokument bude mať vyššiu kvalitu a menej chýb. Jednoducho si tvorca dokumentu zvolí, kto všetko môže mať „kometovaný prístup“ s tým, že mu pomôže tento dokument upraviť alebo vylepšiť. Všetky tieto úpravy sa dajú vymazať alebo prijať len pomocou jediného kliknutia.

suggest-changes-in-someone-elses-documents

Pridávajte obrázky bez copyrightu do dokumentov
Google taktiež umoňuje vkladanie obrázkov, na ktoré sa nevzťahujú žiadne práva, do dokumentov a prezentácií. Stačí ak kliknete na Vložiť> Obrázok> Hľadať> Prehľadávať obrázky.

add-royalty-free-images-to-documents-and-presentations

Použite vyhľadávač Google priamo v prezentácii či v dokumente
V Google Docs si stačí otvoriť kartu „Nástroje“ a v nej možnosť „Research“ a tu nájdete všetky potrebné veci k tvorbe Vašeho dokumentu. Jedoducho si tak do Vášho projektu môžete vkladať obrázky, citácie a mnoho iných vecí.

use-google-search-inside-of-documents-and-presentations

Používajte jednotlivé mobliné aplikácie S aplikáciami ako Docs, Sheets alebo Slides môžete pracovať v reálnom čase na jednom dokumente so svojimi spolupracovníkmi. Práca bude možná na Androide alebo na iOS. Tieto tri aplikácie taktiež umožňujú nájsť potrebné dokumenty priamo v cloude aj keď nie ste online.

use-individual-mobile-apps-for-docs-sheets-and-slides
Odosielajte maily z rôznych adries Sú chvíle, keď potrebujete odoslať e-mail z inej adresy, ako je tá Vaša súkromná. Napríklad keď zdieľate so svojou súkromnou adresou aj firemný mail, stačí ak si ich jedoducho pri písaní prepnete. Prejdite na Nastavenia> do kolónky Nastavenia> Účty> Pridať ďalšiu vlastnú e-mailovú adresu.
send-email-from-different-email-addresses
Zmiernite otravné upozornenia Určite sa aj Vám niekedy stalo, že ste boli natoľko zameraný na písanie správy, že ste si ani nevšimli, že už vlastne nepíšete ale klikáte na jedno z mnohých upozornení. Google umožňuje však tieto upozornenia zmierniť tak, že budú bežať na pozadí počítača a jediné čo budete počuť je ich zvuk. Z kalendára prejdite na Nastavenia> Labs> Povoliť „Gentle Notifications“.
get-kinder-gentler-pop-up-notifications
Pomocou tohto triku získate prístup k Vašim dokumentom aj keď ste offline Ak sa často ocitáte na miestach, kde nie je pripojenie k internetu a svoju kanceláriu si nosíte často domov, tak Vám nasledujúci trik pomôže. Pomocou neho totiž získate prístup k svojim dokumentom aj keď ste offline. Stačí, ak si pred odchodom z kancelárie otvoríte na Vašom tablete či mobile s Androidom drive.google.com. Súbory sa Vám začnú automaticky ukazovať a Vy ich možete ľubovoľne upravovať a taktiež písať aj maily. Všetko sa opäť zosynchronizuje pri pripojení na internet.
use-this-trick-to-access-your-files-offline
Dbajte na bezpečnosť Bezpečnosť svojho súkromia môžete zvýšiť vďaka svojmu blíčku aplikácií Google. Po zapnutí počítača môžete zadávať až dve heslá vďaka zvýšenej bezpečnosti. Jedno z nich máte trvalé, zatiaľ čo to druhé Vám príde vždy na Váš telefón. Toto dokáže zamedziť vniknutiu cudzích osôb do počítačov a nádledne zneužiť Vaše dáta. Službu si aktivujete jednoducho z ľubovoľného Gmail účtu, kliknite na Nastavenia>Nastavenia > Účet> Kliknite na 2-Step overenie> prejsť procesom krok za krokom.
double-up-on-security
Vypnite možnosť odpovedať všetkým Z času na čas sa stáva, že dostanete rôzne maily, ktoré vyžadujú skupinovú odpoveď. Toto sa však dá jednoducho vypnúť pomocou zopár krokov. Kliknite pri otvorenom maily na tlačidlo Ďalej> Mute a budete vidieť už len nové e-maily.
turn-off-annoying-reply-all-messages
Tlačte aj na cestách Táto možnosť však funguje len na miestach kde sú pobočky FedEx. Google totiž umožňuje to, že si počas svojej cesty budete môcť vytlačiť svoje dokumenty. Stačí ak si túto možnosť jednoducho zapnete. Kliknite na ikonu Tlačiť> Zmeniť Tlačiarne> Tlač na pobočke spoločnosti FedEx a obdržíte kód, ktorý môžete použiť pre tlač Vašej práce na viac ako 1800 pobočkách FedExu.
print-while-traveling
Vyčistite si zoznam kontaktov Pomocou tejto možnosti si budete môcť urobiť poriadok vo svojich kontaktoch. Či už budete chcieť vymazať všetky telefónne čísla alebo niektoré zlúčiť dokopy, všetko bude možné. Urobíte to pritom len zopár kliknutiami. V aplikácii Kontakty kliknite na Viac> Zlúčiť kontakty. Tie je možné zlúčiť alebo vybrať tie, ktoré by mali byť pokope.
clean-up-an-unruly-contact-list
Skenujte svoje dokumenty pomocou Andriodu Ak máte nejaké dokumenty, ktoré potrebujete oskenovať a uložiť si ich, môžete na to využiť aj svoj mobil alebo tablet. Pomocou aplikácie a hlavného fotoaparátu si jednoducho naskenujete všetko, čo budete potrebovať.
scan-your-receipts-with-an-android-app
Pridajte do aplikácií rôzne iné možnosti Existujú rôzne aplikácie, ktoré Vám umožnia vylepšiť si svoje Google Docs. Túto funkciu oceníte hlavne ak tvoríte skutočne rozsiahle a profesionálne dokumenty. Všetky tieto možnosti sú dostupné v Google Apps Marketplace.
add-all-sorts-of-extra-features-through-apps-and-add-ons

Možnosť upravovania dokumentov z Office
Možno ste ani nevedeli, že pomocou Google Docs môžete upravovať dokumenty vytvorene v Office balíčku od Microsoftu. Pritom netreba sťahovať žiadne iné aplikácie. Vystačíte si s tými najzákladnejšími.

edit-microsoft-word-excel-and-powerpoint-files

Robte videokonferenciu až s 15 osobami
Google umožňuje niečo čo nedokážu ani tie najlepšie konferenčné aplikácie. Balíček aplikácií od Google totiž umožňuje vytvoriť konferenciu, na ktorej bude dostupných až 15 volajúcich.

fire-up-a-videoconference-with-up-to-15-people
Google 15

*Zdroj: businessinsider.com

Dnes nejčtenější

.