Zavřít reklamu

Apple-Pay-1Ešte pred pondelňajším eventom sa Apple na svojej stránke podelil s obchodníkmi o nové FAQ ohľadom Apple Pay. Spoločnosť v tomto príspevku odpovedá na najčastejšie otázky obchodníkov, ktorí vo svojich obchodoch podporujú službu Apple Pay a chcú vedieť napríklad, ako sprístupniť službu vo svojom obchode. Majú teda dostatok času na získanie odpovedí na najčastejšie otázky predtým, než sa do ich obchodov prihrnú stovky zákazníkov, ktorí budú chcieť platiť pomocou mobilu alebo Apple Watch.

Navyše, tým že Apple začne predávať hodinky, sa počet potenciálnych užívateľov platobného systému zvýši, keďže Apple Watch umožnia vykonávať platby aj s pomocou iPhone 5s a dokonca aj s modelmi iPhone 5c a iPhone 5. Znamená to teda, že ak ste z nejakého dôvodu neprešli na novší model iPhone, napríklad preto, lebo vám nevyhovuje jeho veľkosť, stále budete mať možnosť vykonávať bezkontaktné platby, len je k tomu treba dokúpiť samostatné príslušenstvo za aspoň 350 dolárov. Predajcovia, ktorí majú záujem o sprístupnenie služby, si môžu zadovážiť systém od poskytovateľov ako je Global Payments, TSYS a WorldPay

Obchodníci, ktorí už majú vo svojich obchodoch NFC terminály, tak dovtedy nemôžu podporovať platby cez Apple Pay. To je v porovnaní s konkurenčným, čerstvo predstaveným Samsung Pay, nevýhoda. Jeho systém síce funguje na podobnom princípe ako ten od Applu, no kvôli menšej autoritatívnosti spoločnosti je už teraz služba podporovaná u 30 000 000 predajcov a dokonca, služba nevyžaduje NFC ale majitelia Galaxy S6 môžu úspešne vykonávať platby aj priložením mobilu k magnetickej čítačke kariet. Medzitým, Apple Pay podporujú len obchody, ktoré si službu vybavili a tých je v súčasnosti zhruba 200 000.

Apple Pay iPhone 5
via 9to5mac

Dnes nejčtenější

.