Zavřít reklamu

RuncibleKým Samsung sa pokúsi preraziť na mobilnom trhu s trojstranným displejom, celkom neznáma spoločnosť Monohm si prichystala naozajstné osvieženie dizajnu mobilov. Totiž, vrátila sa do minulého desaťročia, kedy množstvo mobilov vyzeralo veľmi zaujímavo a zatiaľ čo niekto mal komunikátor Nokia 9910 s klávesnicou, iný pre zmenu používal drobný štvorcový mobil s klávesnicou okolo displeja. Nie ako dnes, kedy všetky mobily vyzerajú rovnako. Teda až na Monohm Runcible, ten je gulatý a svojim tvarom pripomína vreckové hodinky.

Čo môže prekvapiť ešte viac, na mobile pracujú bývalí zamestnanci Apple a Sony, konkrétne Aubrey Anderson, George Arriola a Jason Proctor. V rozhovore pre CNET odhalili, že Runcible bude určený skôr pre ľud, ktorí sa chcú potešiť a zároveň nechcú, aby bol komplikovaný. Práve to je dôvod, prečo obsahuje systém Mozilla Firefox OS a kvôli displeju nebude podporovať veľké množstvo aplikácií. Vlastne, aplikácie stavajú na podobnom princípe ako tie na prvom iPhone, čiže sa bude jednať o HTML5 webové aplikácie. Kľúčovou funkciou tohto mobilu by malo byť fotografovanie, aj keď tvorcovia ešte neuviedli, aké bude mať rozlíšenie a šošovku. Pravdepodobne však bude mať vyššie rozlíšenie, aké má fotoaparát na iPhone.

Spomínal som unikátny tvar mobilu a ako môžete vidieť na fotkách nižšie, tvorcovia chcú spraviť niečo výnimočné. Preto na zadnej strane nájdete konvexný drevený kryt. Medzi ním a displejom sa potom nachádza pravdepodobne plastový rámček a prednú stranu tvorí displej. Na ňom však nenájdete klasickú domovskú obrazovku, ale ciferník hodiniek a kruhovému displeju budú prispôsobené aj rôzne aplikácie. Napríklad, aby ste sa cítili ako v dobách skeumorfizmu (iOS 6 a staršie), tak pri navigovaní neuvidíte tradičné prostredie máp, ale vzdialenosť a kompas (Steve Jobs by sa zrejme potešil). Zaujímavosťou nakoniec je, že dizajn bude možné obohatiť rôznymi doplnkami. Okrem možnosti pripevniť si mobil k retiazke, ľudia budú mať tiež možnosť kúpiť si rôzne púzdra. Rovnako je zaujímavé aj to, že sa tvorcovia rozhodli najprv zahájiť predaj cez japonského operátora KDDI a bude stáť o trochu menej ako bežný smartfón.

Monohm Runcible
Monohm Runcible
*Zdroj: Cult of Android

Dnes nejčtenější

.