Zavřít reklamu

netflix-house-of-cardsNedávno jsme pro vás připravili recenzi hry Alto’s Adventure, kde jsme mluvili o tom, že jde o úžasnou zkušenost pro oddechový čas. Tento segment her, kde ani tak nejde o hraní, ale spíše o celkový zážitek a hlubokou atmosféru, nastartovala hra Monument Valley. Pokud se o hraní zajímate, tak víte o co jde – hra se stala obrovským hitem.  Apple ji například ocenil svou Apple Design Award pro rok 2014 a poté ji také jmenoval nejlepší hrou pro iPad.

Monument Valley ale také zavedla nova diskuzi ohledně „freemium” modelu versus takzvaného „pay once” modelu. Je lepší, aby uživatel získal hru zdarma či jen za pár dolarů a aby poté platil za bonusy a mikrotransakce, nebo je lepší, aby hra stála například 5 dolarů a víc, ale byla bez dalších otravných položek? Monument Valley zvolila ten druhý model, i když poté přinesla další levely v podobě pokračování jménen Forgotten Shores. Každopádně šlo o takovou malou revoluci – hra ukázala vývojářum, že lidé jsou ochotni zaplatit větší částky za kvalitu a propracovanost. Ostatně hra už vydělala okolo 6 milionů dolarů.

V USA momentálně panuje šílenství okolo House of Cards, což je seriál, který vypráví o politickém dění ve Washingtonu DC a o nemalých ambicích Franka Underwooda, kterého excelentně hraje Kevin Spacey. Před pár dny totiž vyšla třetí série, na kterou všichni s obrovským napětím čekali. Já jsem nebyl vyjímkou, a tak jsem v posledních dnech přikován ke svému iPadu. House of Cards se vysílá na službě Netflix, který za celým seriálem stojí. V Evropě kvůli nedostupnosti Netflixu není tento seriál až tak moc oblíbený, což by se mohlo změnit během příštího roku, kdy má Netflix zavítat i do České republiky. Nechci vám nic důležitého prozrazovat, spoilery sám nesnáším.

Při sledování bylo velmi zajímavé vidět, jak Frank Underwoood v jedné z epizod vzal do ruky svůj iPad a začal hrát hru Monument Valley, což je pro ní přirozeně obrovská reklama. Vývojářské studio Ustwo, které pod touto hrou stojí, to tedy dotáhlo opravdu daleko – seriál House of Card je jeden z těch nejsledovanějších a nejlépe hodnocených v USA.

house of cards

//

Dnes nejčtenější

.