Zavřít reklamu

Apple iCarPresne tak ako pred pár rokmi, Apple opäť aktualizoval svoje dokumenty a naznačil svoje pôsobenie na ďalšom trhu! Spoločnosť totiž do zoznamu aktivít v obchodnom registri vo Švajčiarsku pridala automobily, čím sa zrejme práve potvrdilo, že spoločnosť môže už v blízkej budúcnosti predstaviť prvé vozidlo. To by podľa špekulácií mohlo vyjsť do ulíc Cupertina, Kalifornie a mnohých ďalších lokalít. Fakt, že si Apple rozšíril portfólio aktivít mimo USA, jednak potvrdzuje to, že Apple hodlá predávať svoje autá po celom svete a jednak dokazuje, že Apple sa chce na predstavenie pripraviť v čo najväčšom utajení.

V dokumentoch spoločnosti sa po novom nachádza tento doplnok: „Vozidlá; prístroje pre pohyb po krajine, vzduchu či zemi; elektronika pre motorové vozidlá, koľajové vozidlá a lokomotívy, lode a lietadlá; zariadenia proti krádeži; autoalarmy; bicykle; golfové vozíky; invalidné vozíky; vzdušné čerpadlá; motocykle; aftermarket a príslušenstvo pre vyššie uvedené.“ V doplnku sa síce nachádzajú zmienky o lodiach či lietadlách, ale nehrozí, že by Apple pracoval na 500-metrovej lodi pre Shell, na to je tu Samsung. Je však zvykom, že mnohé veľké spoločnosti si do svojho portfólia pridajú čo najviac položiek z kategórie, do ktorej plánujú vstúpiť. V minulých rokoch pre zmenu Apple obohatil svoju definíciu o predaj šperkov, hodiniek a iného luxusného tovaru, ktorý sa dnes volá Apple Watch.

Vraví sa pritom, že pôjde o automobil Titan a autá sa v kategórii priamo spomínajú. Naznačili to viaceré prominentné médiá, ďalej si Apple najal podozrivo veľké množstvo expertov z automobilového priemyslu a najnovšie aj samotný CEO Tim Cook naznačil, že Titan budeme odomykať pomocou Apple Watch. Behom svojich ciest po svete, ktoré zrealizoval v posledných dňoch, povedal práve tento výrok a uviedol ho ako príklad spolu s ďalšími, dnes už bežnými možnosťami ovládania techniky pomocou mobilu alebo hodiniek. Nakoniec to môže znamenať, že by sme o pár rokov navštívili hneď tri obchody, pokiaľ sa špekulácie ukážu ako pravdivé. Najprv prídeme do Apple Storu a kúpime si iPhone, potom do hodinárstva Apple Watch Store a cestou domov, pretože nechceme ísť peši, sa zastavíme v predajni Apple Motors a rozhodneme sa, či za tú cenu nevezmeme radšej Panameru z vedľajšej predajne.

Apple-iCar
*Zdroj: 9to5mac (#2)

Dnes nejčtenější

.