Zavřít reklamu

apple brainSpousta lidí si jde zacvičit do posilovny, co ale trochu procvičit i náš mozek? Na to spousta lidí zapomíná, je ale potřeba se mu věnovat a neustále ho vystavovat novým překážkám, úkolům a cvičením. To si nikdo nevymyslel, je dokázané, že logické hry dokážou zlepšit produktivitu, bystrost a rychlost přemýšlení. Není tedy nic jednoduššího než stáhnout za pár řádků zmíněné hry a pustit se do toho! Uvidíte, že se výsledky rychle dostaví.

1. Lumosity
Podle mého názoru není v dané kategorii lepší položky. Aplikace Lumosity je pro mě naprostým základem a jednou z nejpoužívanějších aplikací, která má v mém iOS zařízení místo už tak 2 roky. Jedná se spíše o hru, která vám každý den připraví několik cvičení, která zlepší různé vlastnosti jako logické uvažování či rychlost reagování. To všechno v rychlých, zábavných a intuitivních formách. Po nějakém čase se hry opakují, a tak můžete sledovat, jak se zlepšujete. Nejde o žádnou povinnost, prostě máte radost z toho, že dáváte svému mozku zabrat. Aplikace je v základu zdarma, předplacení dalších bonusových slušeb je poměrně drahé, to ale vůbec nevadí, základní verze toho poskytuje víc než dost. Neváhejte a dejte Lumosity šanci.

lumosity

2.Elevate
Elevate je v App Storu od května 2014. Jde o tak zajímavou záležitost, že se tato položka stala podle Applu aplikací roku. Jde o freemium model, musíte si, stejně jako u Lumosity, za další funkce připlatit. Elevate vám pomůže protrénovat paměť, porozumění či sluch. To ale samozřejmě není všechno, skrze zábavná cvičení a úkoly si zlepšíte i čtení či rozšíříte svůj matematický talent. Vše se poté uloží a přednese v krásném provedení, a tak vidíte všechny výsledky najednou a můžete vidět, jak na tom jste. Dokonce i zjistíte, jakou část mozku jste právě procvičili.

elevate

3. Eidetic
Jde o záležitost, která na to jde trochu jinak – soustředí se jen na paměť. Eidetic vám tedy pomocí „flash cards” (klasických kartiček) dovede k tomu, abyste si zapamatovali vaše telefonní čísla, poznámky, seznamy nebo citáty. Jde o velice zajímavý způsob. Navíc nikdy nezapomenete, aplikace vás sama od sebe připomene, že je čas na cvičení. Pokud tedy často zapomínáte a chcete se toho zbavit, klikněte na odkaz a pustťe se do toho.

eidetic

4.Fit Brains Trainer
Podle názvu je jasné, že se jedná o podobnou aplikaci jako Elevate či Lumosity. Fit Brains Trainer od Rosseta Stone nabízí zábavné hry, stovky cvičení a překážek. Ty zlepší vaší paměť, koncentraci, rychlé a chytré uvažování nebo rychlost reagování na různé podněty. Aplikace je neuvěřitelně populární – stáhlo si ji více než 10 milionů lidí, je jedničkou ve své oblasti ve více než 90 zemích, má parádní hodnocení okolo 4,5 hvězdiček. To všechno dokazuje, že jde o kvalitní program. Jako vždy si ale budete muset připravit několik desítek euro pro přístup ke všem funkcím.

fit brains trainer

5. Happify
Ne všechno je ale o tom, jestli procvičujete mozek. Pokud máte špatnou náladu, jste v depresi či přistupujete ke všemu negativně, nic moc nedokážete, ať jste génius s vysokým IQ. Proto je tu ale Happify, aplikace, která vám pomocí her a aktivit zajisté zlepší náladu, zredukuje stres či zavede několik zvyků, které v konečném důsledku pomohou porazit negativitu. Budete se tak cítit lépe, budete mít více energie a radosti. No nezní to skvěle a jako zázrak?

happify

*Zdroj: foto: Arigulla

Dnes nejčtenější

.