Zavřít reklamu

Google Wallet Služba Google Wallet je dostupná už nějakou tu dobu, ale i přesto, že je volně k dostání na Androidu, se nikdy moc neuchytila, a tak prvenství v pomyslném žebříčku obsadila raketově rostoucí služba Apple Pay. Google na tuto situaci musel reagovat, a proto podepsal dohodu se společností Softcard, která zaručí, že Google Wallet bude automaticky předinstalovaná v telefonech od operátorů Verizon, AT&T a T-Mobile v USA. Nebude tak nutné aplikaci instalovat z obchodu s aplikacemi.

Celý proces se odehraje později v tomto roce a to i přesto, že ještě minulý rok se k této možnosti operátoři stavěli negativně. Jde ale o velkou výhodu, jelikož předinstalovaná aplikace zajisté zaručí větší povědomí o této platební platformě. Spousta uživatelů momentálně ani neví, co to Google Wallet je, natož, aby ho vyhledala a stáhla z Google Play. Softcard, který dříve vystupoval pod názvem Isis, byl oznámen v roce 2010 jako spolupráce mezi zmíněnými operátory. Tato služba, která ke komunikaci a platbě používá NFC, se ale nikdy nestala oblíbenou a vůbec se nedostala k velkému počtu uživatelů. Šlo o poměrně složitý proces, špatnou uživatelskou zkušenost, neintuitivní rozhraní a hlavně malý počet podporovaných kreditních karet – nevýhodu, která byla zásadnější než první a poněkud nešťastný název společnosti.

Nastává tedy změna, je rozhodně chytřejší spojit se s Googlem, který má v této oblasti větší zkušenosti a hlavně vlastně neomezené možnosti. Softcard se vyjádřil následovně: „Prozatím mohou zákazníci Softcard využívat současnou aplikaci.” Společnost se k dohodě s Google vyjádří v příštích týdnech. Shodou okolností se minulý týden činil i Samsung, který oznámil, že odkoupil firmu LoopPay, což by mělo zajistit a podpořit jeho vlastní platební systém. Trend je tedy jasný – konkurenti se snaží bojovat proti momentální jedničce Apple Pay tím, že se spojí s ostatními subjekty, aby vytvořili lepší a tím i populárnější produkty. Toto všechno tedy vede k válce mezi platebními systémy. Je ale těžké si představit, co by se muselo stát, aby někdo z trůnu sesadil dominantní Apple Pay, který je navíc na trhu pouze několik měsíců.

Google Wallet

//

 *Zdroj: The Verge, foto: Paymentweek

Dnes nejčtenější

.