Zavřít reklamu

GoogleGoogle dnes pořádá svojí I/O konferenci, která je v podstatě alternativou Applovské Keynote. Zatím jsme vás informovali o Google Duo, což je konkurence FaceTime od Applu a také o službě Google Home, což je interaktivní konverzační asistentka pro domácnost. Další z řady nových oznámení je vylepšený systém Android Wear s pořadovým číslem 2.0 a také novinka v podobě „instantních“ aplikací pro Androidí telefony. Jednotlivé novinky si rozebereme v článku, na zbytek zveřejněných informací z konference si můžete počkat do dalších článků. Celou konferenci Google I/O pečlivě sledujeme.

Začněme s Android Wear 2.0, jelikož se jedná o čím dál více populární segment. Jaké novinky si tedy Google připravil? Hlavní změnou je větší zaměření na možnosti vlastního přizpůsobení zařízení, dále pak na fitness funkcionality a komunikaci ve formě zpráv. Nově půjde na čelo hodinek nastavit jakákoliv informace z nainstalovaných aplikací, což je velmi příhodné například pro aplikace které měří výkonnost. Nový software také obsahuje nově řešené funkce pro psaní. Ať už se jedná o inteligentní Smart Reply systém, rozpoznání ručně psaného písma nebo dokonce dotykovou klávesnici.

keyboard

Zatímco plnohodnotná softwarová klávesnice je spíše krkolomným řešením, rozpoznávání psaných písmen už zní slibněji. V neposlední řadě se Google zaměřil na to, aby nové hodinky nebyly tolik závislé na mateřském zařízení (telefonu), tudíž se objevuje rozšířená funkcionalita bez toho, aniž by bylo spojení s telefonem nutné – například aplikace jako Spotify, fitness trackery, Play Music atd. Android Wear 2.0 se začíná prodávat počínaje dnešním dnem.

Co se týká tzv. „instantních“ aplikací, jak už název napovídá, znamená to funkční aplikace, které nevyžadují plnou instalaci do systému zařízení. Google tuto funkci pouze zběžně představil, ale vypadá to poměrně zajímavě. Jedná se o ve své podstatě o streaming aplikací do telefonu/tabletu, bez nutnosti stahování dat a instalace. Oficiální název, pod kterým budou aplikace v Play Store, je Android Instant Apps.

AndroidWear2_2-650x363

Zdroj: 9to5mac9to5macsmartmania

Dnes nejčtenější

.