Zavřít reklamu

CTRL+Console - iconJak naznačuje samotný Apple ve své nejnovější reklamě na iPad, s jablečným tabletem můžete být velice kreativní. Reklama je sice zaměřena na tvorbu hudby pomocí iPadu, ale my dnes nahlédneme do trochu odlišné, ale příbuzné sféry. Krátce si představíme dvě aplikace určené pro tablet od Applu, které spolupracují s desktopovými programy pro OS X, jenž slouží k úpravě a tvorbě videa. První z nich lze použít jako doplněk pro Final Cut Pro, Adobe Premiere nebo QuickTime Player. Pomocí druhé můžete jednoduše rozšířit DaVinci Resolve.

CTRL+Console pro Adobe Premiere a Final Cut Pro
Projekt, který se prvně objevil na Kickstarteru se díky své žádanosti nakonec dostal až do iTunes App Storu a stal se partnerem Adobe. Jedná se o aplikaci pro iPad, která je dostupná zdarma, ovšem pomocí in-App nákupů si můžete přikoupit controller nebo editor buďto pro Adobe Premiere nebo Final Cut Pro. Controller zakoupíte za 4,99€ a Editor za 29,99€. CTRL+Console donkonce podporuje i QuickTime Player a podpora je dostupná zdarma.

Aplikace přináší jednoduché rozšíření pro programy určené na desktop. Celá komunikace probíhá přes Wi-Fi a je nutné mít nainstalovanou na PC nebo Mac také program, který celou komunikaci s tabletem zajišťuje. Díky jednoduchému a minimalistickému designu je vcelku jednoduché se s aplikací rychle naučit a pomocí několika gest si usnadnit práci při tvorbě videa.

Element-VS pro DaVinci Resolve
Další aplikací pro iPad je Element-VS. Aplikace je opět dostupná v iTunes App Store, kde najdete dvě verze této aplikace. Jedna je dostupná ke stažení zdarma, kdy po jedné hodině vám aplikace znemožní svoje používání a jste vyzvání, abyste si zakoupili její plnou verzi, která je v iTunes App Store dostupná za celkem vysokých 79,99€. Toto omezení se však druhý den resetuje, tudíž aplikaci můžete zdarma využívat každý den po dobu jedné hodiny.

Element-VS slouží jako rozšíření pro desktopový program DaVinci Resolve, který opět slouží pro profesionální střih videa a navíc pro jeho barevnou korekci. A právě na to je zaměřena i aplikace Element-VS pro iPad, kdy pomocí této aplikace můžete opět propojit váš iPad s počítačem Mac a jablečný tablet se tak stane rozšiřujícím panelem, kterým můžete ovládat korekci barev videa v DaVinci Resolve.

tangent
*Zdroj: AppleSfera

Dnes nejčtenější

.