Zavřít reklamu

Microsoft CortanaMicrosoft dokázal, že inteligentní asistenti môžu byť užitoční nielen na to aby vám pustili hudbu a predpovedali počasie, ale aj na to, aby ste sa dozvedeli informácie z budúcnosti. Už pred rokom to dokázal pri majstrovstvách sveta vo futbale, kedy sa Cortane podarilo predpovedať správne výsledky takmer všetkých zápasov (s výnimkou jediného), vrátane finále. Problém jej nerobilo ani škótske referendum a ako sa zdá, Microsoft rozhodne nechce skončiť s predpovedaním budúcnosti. Oznámil, že čoskoro sa táto funkcia dostane aj medzi koncových užívateľov a práve teraz, počas Premier League, sa tak stalo.

Po novom vám totiž Cortana môže predpovedať výsledky jednotlivých zápasov v lige, čo sa však nepáči stávkovým kanceláriám, ktoré nie sú z jej vyčíňania nadšení. Ako sa ukázalo už pred rokom, softvér vie na základe rôznych analýz presne určiť, ktorý tím má väčšiu šancu na vyhratie. Vie to vypočítať na základe povrchu, počasia, vlahy, štatistík hráčov alebo štatistík tímov. Cortana pritom úzko spolupracuje s vyhľadávačom Bing, cez ktorý získa potrebné informácie a výpočty potom prebiehajú na serveroch Microsoftu, kde prebieha výskum „prediktívnej“ inteligencie.

Asistentka podporuje otázky už teraz a pokiaľ máte správne lokalizovaný telefón s Windows Phone 8.1, stačí sa opýtať otázky typu „Predict (názov tímu) match“„Who will win the match between (tím 1) and (tím 2)?“ alebo „Will (tím 1) beat (tím 2)?“ No a v prípade, že nemáte Windows Phone ale iPhone (vysoká šanca), môžete navštíviť webovú stránku PremierLeaguePredictions.com. Je celkom škoda, že Siri niečo takéto nepodporuje, určite by som to skúsil.

Cortana Premier League
*Zdroj: itnews.sk; Microsoft

Dnes nejčtenější

.