Zavřít reklamu

Apple campus 2 Po tom ako Apple pred nejakým časom oficiálne vydal nové fotografie týkajúce sa jeho futuristického sídla, sa začali objavovať informácie, ktoré hovoria, že Apple Campus 2 bude vo vnútri rovnako futuristický ako vonku. Apple plánuje túto budovu prešpikovať najmodernejšou technológiou tak aby bola energeticky samostatná a zároveň veľmi úsporná.

Podľa návrhu Jonyho Iva, ktorý sa vo výraznej miere podielal na navrhnutí tohto sídla, bude mať budova zabudovaný chladiaci a ventilačný systém medzi strop jedného poschodia a podlahu poschodia druhého. Celá budova je potom vyrobená s prefabrikovaných dielov, čiže robotníci budovu skôr montujú ako stavajú. Samotná budova by sa mala skladať so 4400 betónových dielcov. Avšak celý projekt čelí miernemu omeškaniu nakoľko sú tu používané tie najprísnejšie kritériá Steva Jobsa na precíznosť.

Jobs údajne trval na tom aby medzery medzi jednotlivými blokmi boli len 1/32 palca namiesto obvyklých 1/8 palca. Taktiež trval na tom aby boli leštené betónové stropy prefabrikované a montované na mieste práve preto aby bola zachovaná ich jednotvárnosť. Pripomeňme si, že samotný Apple Campus 2 by mal byť dokončený už v roku 2016 a bude sa v ňom nachádzať všetko čo Apple k svojmu správnemu behu potrebuje. Je to všetko vraj práca Steva Jobsa, ktorý dbal o tom aby bol každý jeden centimeter budovy navrhnutý do detailov.

KQED News Campus 2

Dnes nejčtenější

.