Zavřít reklamu

Google_searchNedávno sme v našom magazíne uverejnili článok, v ktorom sme sa detailnejšie pozreli na to, koľko peňazí zarábajú pracovníci v Apple, ktorí zastupujú vyššie funkcie. Peniaze to boli skutočne zaujímavé a mnohým bežným ľuďom sa o podobnom plate môže len snívať. Teraz Vám opäť prinášame podobný článok, tento raz ale prehľad peňažného ohodnotenia jednotlivých vyšších pracovníkov v spoločnosti Google. Tento platový rebríček ukazuje, že Google má skutočne rád svojich inžinierov a to sa ozrkadľuje aj na ich platovom ohodnotení. Všetky finančné údaje čo tu uvidíte však nezahŕňajú bonusy. 


20. Senior quantitative analyst

Plat: 166 411 dolárov

Google neustále hľadá mladé dravé mozgy, ktoré sú vynikajúcimi analytikmi. Ten kto chce zastávať túto pozíciu musí vedieť perfektne matematiku, štatistiku a musí si zachovať chladnú hlavu pri riešení finančných problémov a rizík.

19. Partner development manager

Plat:  167 496 dolárov

Google neustále spolupracuje s rôznymi spoločnosťami ako napríklad Samsung, HTC, LG či iné. Náplňou tejto profesie je neustále utužovanie vzťahov medzi týmito spoločnosťami, po prípade budovanie nových pri vývoji zariadení ako je Nexus a podobné.

18. Senior release engineer

Plat: 168 896 dolárov

Pracovná náplň takéhoto pracovíka je spojená s novými produktami. Jeho zodpovednosť je hlavne za finálne úpravy, zoskladanie a celkové dokončenie produktu.

17. Senior product marketing manager

Plat: 168 959 dolárov

Tento manažér musí upozorňovať na tie skutočnosti, ktorými sa produkty Google líšia od konkurencie. Táto funkcia by tiež mala zahŕňať plánovanie marketingovej stratégie spoločnosti a rozsiahly prieskum celkového trhu.

16. Senior research scientist

Plat: 169 364 dolárov

Jedna z najzaujímavejších pozícií v celej spoločnosti. Jedná sa o pracovnú pozíciu v tíme vedcov, ktorí pracujú na vývoji najnovších produktov a tajných projektov, ako je naprílad auto bez vodiča, či šošovky, ktoré sú schopné merať hladinu glukózy v krvi.

15. Engineering Manager

Plat: 174 957 dolárov

Táto pozícia je v Google veľmi cenenou. Spoločnosť ako Google zamestnáva skutočne veľký počet takýchto inžinierov z toho dôvodu, aby sa ubezpečila, že jej smerovanie je naozaj správne.

14. Technical program manager IV

Plat: 188.106 dolárov

Technický manažéri projektov  spoločnosti Google majú za úlohu neustále informovať vedenie spoločnosti a zúčastnené strany o celom životnom cykle ich projektu. To znamená o všetkom, čo sa počas vývoja, predaja a následného stiahnutia z trhu udeje.

13. Corporate counsel

Plat: 189 262 dolárov

Pracovník na tejto pozícii by mal vedieť spoločnosti vždy poradiť to najlepšie právne riešenie v rôznych situáciách.

12. Communications manager

Plat: 191 483 dolárov

Keď ste tak veľká spoločnosť ako Google, je pre Vás veľmi dôležité to, aby ste boli dobre uvádzaní na trhu. Práve toto je dôvod prečo je táto pozícia jedným z najlepšie platených miest v Google.

11. Engineering manager II

Plat: 191 552 dolárov

Často sa inžinieri v Google snažia vytvoriť akýsi typ nadácie na podporu najdôležitejších produktov spoločnosti. Práve takíto inžinieri potom dohliadajú na tímy, ktoré vyvíjajú najnovšie produkty.

google-employees-16

10. Staff user experience designer

Plat: 191 881 dolárov

Úlohou týchto ľudí je vytváranie celkového užívateľského zážitku z produktov spoločnosti. Taktiež sa musia ubezpečiť, že používanie produktov je čo najjednoduchšie a naintuitívnejšie.

9. Senior online sales and operations manager

Plat: 192 915 dolárov

Úlohou tejto profesie je dohliadať na celkový on-line predaj produktov a aplikácií a taktiež plánovanie on-line stratégie celej spoločnosti. A práve to je pre Google ako spoločnosť, ktorej prevažná väčšina služieb je poskytovaná on-line, kľúčové.

8. Site reliability engineer

Plat: 195 419 dolárov

Ako už názov napovedá, táto pozícia je spojená so spoľahlivosťou výrobkov a služieb. Takíto inžinieri zodpovedajú za to aby boli problémy týkajúce sa všetkých služieb Google čo najrýchlejšie vyriešené.

7. Staff software engineer

Plat: 196 372 dolárov

Každý inžinier spoločnosti Google musí byť vynikajúci pri riešení zložitých problémov. Práve preto pri nábore nových ľudí musí každý pracovník prejsť zložitým hlavolamom. Plat takéhoto pracovníka je o 60% vyšší ako je priemer v celej Amerike.

6. Lead software engineer

Plat: 206 272 dolárov

Vedúci softvérový inžinier je všeobecne zodpovedný za celú architektúru daného programu. Tento pracovník zodpovedá za každý úkon, ktorý v jeho tíme prebehne.

5. Senior staff engineer

Plat: 207 555 dolárov

Táto profesia patrí medzi vôbec najlepšie platené pozície v Google. Od týchto inžinierov sa očakáva technické vedenie celých oddelení spoločnosti ako je napríklad YouTube a podobné.

4. Group product manager

Plat: 247 996 dolárov

Google má produktových manažérov na všetky významné oddelenia, ako napríklad Nexus. Títo ľudia sú v spojení s každým jedným manažérom takýchto projektov.

3. Business operations principal

Plat: 253 287 dolárov

Táto profesia, ktorá si vyžaduje aspoň 6 rokov skúseností zodpovedá za všetky projekty výkonného tímu Google. Taktiež je človek zastupujúci túto pozíciu v spojení s najvyššími predstaviteľmi firmy.

2. Engineering director

Plat: 272 370 dolárov

Ako už názov napovedá, tento človek zastupuje kompletne všetky projetky, na ktorých spoločnosť pracuje. Ak sa chce človek dostať na túto pozíciu, musí na sebe veľmi tvrdo pracovať a taktiež musí mať aspoň 10 rokov skúseností.

1. Finance director

Plat: 339.009 dolár

Toto je jedna z najlepšie platených pozícií v Google vôbec. Tento pracovník zodpovedá za všetky finančné úkony, ktoré sa v spoločnosti udejú. Taktiež aj plánuje celú finančnú politiku Google.

a-look-inside-googles-dublin-headquarters-8

*Zdroj: businessinsider.com

Dnes nejčtenější

.