Zavřít reklamu

slot_mods_audi Audi je automobilka, ktorá si v bežnom svete nachádza veľké množstvo prívržencov, ale na druhej strane aj veľké množstvo odporcov. Jedna z najluxusnejších značiek koncernu VW sa totiž stoj čo stoj snaží prerážať nemeckou precíznosťou a strohosťou. A práve tento fakt sa nemusí každému páčiť. Avšak má to čosi do seba. V prvom rade asi to, že auto navrhnuté chladným a ostrým dizajnom „nezostarne“ tak rýchlo ako je tomu pri francúzkych alebo ázijských automobilkách. A práve v tomto chladnom dizajne je prezentovaná aj štúdia Audi Prologue Avant.

Keď táto automobilka prestavila v roku 2014 na autosalóne v Los Angeles štúdiu Prologue ukázala tým svoje dizajnové smerovanie na najbližšie obdobie, ale taktiež aj takmer konečný automobil, ktorý by sa mal do 2 rokov začať predávať pod označením Audi A9. Audi nechcela zaspať na vavrínoch nakoľko už Mercedes predstavil svoju tiredu S vo verzii Coupé a BMW usilovne precuje na znovuzrodení rady 8. Všetky tieto zmieňovené automobily majú byť akýmsi gigantickým typom kupé a majú sa zaradiť na najvyšší stupienok v ponuke automobiliek.

Snímka obrazovky 2015-02-15 o 12

Audi Prologue pôsobila natoľko dominantne a skvostne, že aj samotní novinári k nej mali určitú úctu. Malo by sa pritom jednať o jedno z najluxusnejších áut aké kedy táto automobilka so štyrmi kruhmi na kapote predstavila. Toto všetko sa udialo na autosalóne v Los Angeles a ako sa zdá dnes sa už plány automobilky mierne zmenili. Nezmenili sa v tom, že Prologue bude budúci model A9. Zmenili sa však v tom, že toto nebude najväčšie auto tejto značky. Audi totiž vyrazila automobilovej spoločnosti dych a do marcovej Ženevy sa chytá priniesť veľmi odvážny koncept s označením Audi Prologue Avant! Bude sa tak pravdepodobne jednať o jeden z najväčších „kombíkov“ aké sa na automobilovom trhu dajú zohnať. Samotný koncept tohto obra pôsobí tak mohutným a chladným dojmom, že vzbudzuje skutočne veľký rešpekt. Po predstavení tohto modelu v sériovej verzii sa určite výrazne zmení služobná flotila najbohatších spoločností na svete. Veď ktorý manažér, superstar či politik by sa nechcel voziť v niečom tak impozantnom ako bude Audi Prologue Avant.

Snímka obrazovky 2015-02-15 o 12

Samotný automobil disponuje rozmermi, s ktorými si len ťažku budete hľadať parkovacie miesto, z ktorého by ste nevytŕčali. A ak také nájdete budete mať problém sa tam vtesnať. Veď koncept disponuje rozmermi 5100 mm na dĺžku 1950 mm na šírku a výškou len 1390 mm. Tieto rozmery by mali zaručiť vnútorný priestor atakujúci ten, ktorý sa nachádza v luxusných obývacích izbách. Ak si myslíte, že takéto auto bude len nejaké „chcípátko“ s motorom o objeme 3 litre tak sa mílite. 22 palcové základné kolesá bude poháňať 4 litrový benzínový osem-valcový agregát so 445 kW  výkonu pričom točivý moment bude na úrovni 750 N.m. Audi pri tomto obrovi uvádza spotrebu len 8,6 litra na 100 kilometrov pri 199 gramoch oxidu uhličitého. Ale priznajme si to, kto by s takým motorom pozeral na to či jeho spotreba je pod úrovňou 10 litrov. A vlastne ktorý majiteľ tohto auta by hladel na spotrebu keďže jeho cena, ak sa dostane do predaja, bude výrazne nad 200 000€.

Snímka obrazovky 2015-02-15 o 12
Snímka obrazovky 2015-02-15 o 12

Dnes nejčtenější

.