Zavřít reklamu

Apple watchkit iconApple sa mal stretnúť s mnohými vývojármi aplikácií pre Apple Watch a to priamo v sídle spoločnosti v Cupertine, kde spolupracovali jednak na dokončení svojich aplikácií a jednak na ich testovaní, keďže hodiny vyjdú až o dva mesiace. Behom uplynulého týždňa navštívili sídlo spoločnosti desiatky vývojárskych štúdií a množstvo ďalších navštívi sídlo v nasledujúcich týždňoch. Len behom tohto mesiaca má Apple organizovať workshopy pre vyše 100 rôznych vývojárov. Kľúčové vývojárske štúdia sa potom začiatkom mesiaca podieľali na dokončení WatchKitu a už začiatkom roka sa s nimi Apple stretol, aby ich oboznámil s budúcimi plánmi.

Vývojári tu prezentovali rôzne aplikácie z rôznych kategórií vrátane športu a produktivity. Osobitné stretnutia sa konali s predstaviteľmi bánk, ktoré mali spolupracovať s Applom na vývoji aplikácií pre Apple Pay. Rozhodne je zaujímavé, že Apple sa kvôli tomuto systému stretol aj s nemeckými bankami, vďaka čomu máme dôkaz, že spoločnosť nechce držať Apple Pay len na území USA ale rozšíri ho do Číny, Kanady, Nemecka a ďalších krajín. Naše banky potom očakávajú, že by s nimi kalifornská spoločnosť mohla začať spolupracovať ešte tento rok.

Zaujímavé tiež je, že aj vývojári ostali v utajení a boli označení číslovkami, nie menovkami, aby ostali plány ostatných vývojárov utajené. Zároveň od nich žiadal, aby sa dostavili čo najskôr, čo môže naznačovať, že Apple chce prezentovať aplikácie na svojom webe alebo na evente, kde oznámi cenu a ďalšie očakávané detaily o svojich hodinkách. Vývojári však mohli vyjadriť svoje dojmy z hodiniek a vyjadrili sa, že Digitálna korunka je veľmi dobrá, avšak niektorí vyjadrili nespokojnosť s „Force Touch“ – údajne trvá nejaký čas, kým si ho človek naučí.

Niektorí pre zmenu vyjadrili, že Taptic Engine nie je tak skvelý ako sa dalo čakať, no ostatní vývojári z nej ostali nadšení. Istý vývojár, ktorý už vyvíjal aplikácie pre Android Wear a mal teda možnosť porovnať obe platformy, povedal že systém Watch OS je oveľa sofistikovanejší, ale možnosť posielať e-maily priamo z hodiniek ešte nie je aktívna. Nakoniec počujeme správu, že Apple chce do svojich obchodov nainštalovať váhy, aby umožnil váženie zlata u hodiniek Apple Watch Edition. Znamená to teda, že sa zlaté Watche budú predávať za rôzne ceny?

watchkit
*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.