Zavřít reklamu

Zane LoweBBC oznámila odchod svojho dlhoročného kolegu Zanea Lowa do Applu. Lowe pracoval pre BBC Radio 1 ako DJ po dobu 12 rokov, behom ktorých si získal mnohé ocenenia a jeho meno sa rozšírilo do povedomia svetovej hudobnej scény. Okrem toho, že priniesol rozhovory s mnohými interpretmi vrátane Kanyeho Westa či Eminema, nesústredil sa len na veľké mená a pomohol zviditeľniť umelcov a kapely, ktoré sú dnes hviezdami. Loweova show teda zároveň poslúžila ako zdroj poznávania novej hudby, čo by mohol byť jeden z mnohých dôvodov, prečo sa ho rozhodol zamestnať Apple.

Jeho práca tu pochopiteľne bude súvisieť s playlistami v inovovanej službe Beats Music, ktorá by mohla byť spustená ešte pred WWDC a mohla by byť súčasťou aktualizácie iOS 8.4, na ktorej Apple už údajne pracuje, respektíve o nej premýšľa. Aktualizácia by totiž nepriniesla nič viac, než len službu Beats Music integrovanú do iOS a nejaké tie opravy chýb, ako to býva zvykom. Lenže, Lowe pomohol vyprodukovať niekoľko hudobných albumov a tak sa naskytá aj možnosť, že by mohol pomôcť premeniť iTunes a Apple na hudobné vydavateľstvo, v ktorom by Trent Reznor, Dr. Dre, Lowe a Jimmy Iovine hrali významnú rolu! Navyše, exkluzívna hudba by bola dôvodom, prečo by si ľudia mali predplatiť Beats Music namiesto Spotify Premium.

Lowe sa so svojimi poslucháčmi na BBC 1 definitívne rozlúči 5. marca/března, potom predá svoj mixpult írskej DJ-ke Annie Mac.

Zane Lowe
*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.