Zavřít reklamu

PS4_dualshock4iPhony a iPady defakto diktují jaké možnosti nabídnou nového mobilní hry ať už co se velikosti, grafiky nebo ovládání týká. Bohužel ani ten nejvýkonnější iPhone na světě není v současné době schopen konkurovat nové generaci konzolí Xbox One a PS4. Otázka jak dostat nejnovější AAA hry do mobilů trápí vývojáře již nějaký ten pátek a zdá se, že v podstatě jedinou odpověď na tuto otázku přináší pánové ze Sony. Nejnovější konzole PS4 totiž od svého uvedení na trh nabízí něco úžasného, streamování her do konzole PS Vita, jejíž recenzi naleznete přímo zde.

Na PS Vita jsem tuto funkci zkoušel a nemám ji prakticky co vytknout, hry jedou plynule a možnost zahrát si kdekoli v lokální Wi-Fi síti jakoukoli nejnovější hru z PS4 je zkrátka skvělá. Co je však ještě zajímavější je fakt, že Sony tuto funkci přineslo také na telefony Xperia, kde mohou hráči pokračovat ve hraní svých PS4 titulů. Hraní je bezproblémové a jak můžete sami vidět na videu níže, vše funguje tak jak má. Zajímavý je fakt, že díky streamování není důležité jaký hardware obsahuje váš telefon.

Před pár dny se objevila také neoficiální aplikace instalovaná mimo Google Play, která dokáže zapnout funkci streamování her z PS4 na jakémkoli mobilu s Androidem 5 nebo novějším. O budoucnosti PS a Xbox se pak mluví jako o cloudové službě, která bude právě streamovat hry do televizorů, tabletů a samozřejmě také mobilních telefonů s tím, že jediné co budete platit bude předplatné a v případě televizoru pak samozřejmě také ovladač.

Problém může nastat pro Apple, obě společnosti, které jsou v podstatě jedinými, které přináší skutečné AAA herní tituly do konzolového světa, totiž mají i valstní tablety a telefony a budou samozřejmě chtít z těchto systémů vytěžit maximum a zřejmě jen velmi nerady pustí stream také pro iPhone a iPad. Je tedy otázkou, zda Apple nemůže na fakt, že nemá vlastní herní službu pro AAA tituly doplatit a zda za 3 roky hráči nesáhnou raději po konkurenčním telefonu s tím, že si na něm zahrají vše z PS nebo Xboxu, aniž by museli řešit hardwarovou náročnost.

Dnes nejčtenější

.