Zavřít reklamu

App Store iconApple je co se schvalování aplikací do iTunes App Store velice přísný a i přes to, že má ve svém online obchodě s aplikacemi více než milion aplikací, stále pečlivě kontroluje každou další, která se do něj snaží dostat. Kontrole navíc nepodléhá jen samotná aplikace, ale také její prezentace v rámci iTunes App Store, do které patří popis, screenshoty a videa. Právě na Screenshotech nebo jiných vizualizacích nechce Apple vidět věci, podporující násilí.

Apple má rodičovskou kontroluje a požaduje, aby všechny aplikace nabízeli také věk, při kterém jsou vhodné k použití. Pokud neoznačíte aplikaci jako vhodnou pro děti ve věku 4 a více let, Apple ji automaticky zamítne. Stejně tak řeší společnost problémy s vizualizací násilí nebo střelných zbraní. Oficiální stanovisko je takové, že v náhledech aplikace rámci iTunes App Store nesmí být vidět žádné věci propagující násilí včetně zbraní, případně musí být zbraně rozmazány. Problém je však v tom, že co pro jednoho platí celkem striktně, to druhý nemusí vůbec řešit, stačí se podívat třeba na všechny díly Modern Combat.

Vývojář Instapaperu Marco Arment se zeptal přímo Applu, jak to tedy se zobrazením zbraní a dalších věcí je. Apple uvedl, že se snaží být více liberární, což však opět platí dost individuálně a oficiální postoj Applu je takový, že se snaží kontrolovat vše co jen jde, aby uživatelé měli co nejlepší zkušenost s používáním iTunes App Store. Je tedy vidět, že Apple i nadále používá dvojí metr a to co si jedni mohou dovolit a berou jako samozřejmost, je pro jiné zapovězeno.

Dnes nejčtenější

.