Zavřít reklamu

ANDROIDNie je žiadnym tajomstvom, že iOS 8 čelila už od začiatku mnohým problémom. Najnovšie štatistiky však ukazujú aj na ďalší problém, ktorý však vyčarí úsmev na tvárach užívateľov Androidu. Ako zistila spoločnosť Crittercism, operačný systém Android 5.0 Lollipop je podľa jej prieskumu stabilnejší, než najnovší iOS. Avšak, rozdiel nie je tak dramatický, keďže rozdiel v chybovosti systémov je len 0,2%. Skôr to ukazuje, že Android je konečne stabilný a dá sa používať bez toho, aby hrozilo, že vám zamrzne počas telefonovania ako tomu bolo tendenciou pri prvých verziách (ako bývalý užívateľ Androidu viem, o čom hovorím).

Štatistika ukazuje, že miera chybovosti na najnovšom Androide sú len 2%, zatiaľ čo iOS 8 má chybovosť 2,2%. To predstavuje zhoršenie oproti iOS 7, ktorý patril medzi najúspešnejšie verzie systému a chybovosť v jeho prípade bola len 1,9%. No a zatiaľ čo pri iOS pozorujeme zhoršenie, u konkurencie vidíme výrazné zlepšenie, keďže predošlé verzie systémov, KitKat a Ice Cream Sandwich, mali chybovosť 2,6%.

Je vidieť, že Google sa teda začal o svoj systém naozaj starať tak ako mal a v prípade, že používate Nexus alebo iné zariadenie s čistým Androidom, môžete očakávať zlepšenie. Mimochodom, o zlepšení sa vraví aj v prípade Samsungu, Galaxy S5 je podľa užívateľov rýchlejšia a načítavanie vecí je okamžité, aj keď polovicu RAM-ky zhltne TouchWiz. V prípade S6 to má byť dokonca ešte lepšie, tam chce Samsung osekať TouchWiz tak ako to je len možné, dokonca odstráni svoje vlastné aplikácie a niektoré z nich nahradí riešeniami od Microsoftu.

android_eats_apple
*Zdroj: AndroidAuthority; Samsung Magazine

Dnes nejčtenější

.