Zavřít reklamu

pixabayKdyž chcete tvořit jakýkoli internetový obsah, chtě nechtě jej musíte obohatit fotografiemi, což může představovat značný problém. Zatím co text si dokážete napsat sami, pořídit fotografie ke každému tématu a článku je nejen náročné časově, ale musíte umět fotografovat. I když umíte fotit a máte dostatek času, dříve nebo později zjistíte, že jste narazili na téma, ke kterému si fotku zkrátka nedokážete pořídit, letět totiž na Fiji kvůli jedné fotce není zrovna produktivní. Kde tedy brát fotografie?

Na internetu najdete desítky velkých Photo Bank, které mají v drtivé většině jednu zásadní nevýhodu, fotografie jsou zde placené. Najde se i množství zdarma dostupných Photo Bank, které však neoplývají valnou kvalitou nebo se do nich musíte registrovat a snést, že vás budou atakovat maily s informacemi o tom, že bez jejich úžasného předplatného nemůžete prostě žít. Narazil jsem však na jednu, která pro stažení fotografií nechce nic, než obsah capcha kód. Nabízí navíc nejen fotografie, ale také ilustrace a vektorovou grafiku a to vše ve skvělé kvalitě, v případě fotografií až ve velikosti přes 6000 pixelů.

U každé fotografie narazíte na informace o možnostech jejího použití, tedy informace o licenci, pod kterou fotografie spadá a co s ní smíte legálně dělat. Právě jednoduchý popis ve kterém se například dozvíte „For commercial use“, je tím, co se mi na Pixabay líbí. K dispozici je přes 320 000 fotografií, grafik a vektorů s tím, že aby banka také z něčeho žila, čas od času se do vyhledávaní zamotají také fotografie z Shutterstocks, které jsou placené – na to však banka upozorní.

Free photo bank
Free photobank

Dnes nejčtenější

.