Zavřít reklamu

Apple WatchAnalytici po celom svete očakávajú, že hodinky Apple Watch budú tie, ktoré naozaj rozbehnú trh s inteligentnými hodinkami. S týmto názorom sa stotožňuje aj Rod Hall z JP Morgan, ktorý očakáva, že spoločnosť Apple dokáže behom tohto roku predať až 26,3 miliónov kusov Apple Watch a to aj napriek skutočnosti, že sa začnú predávať v apríli/dubnu. Podľa jeho slov má Apple 400 miliónov potenciálnych zákazníkov, ktorí vlastnia iPhone 5 alebo novší model kompatibilný s Apple Watch.

Ešte pred koncom roku 2015 by malo hodinky vlastniť 5% majiteľov iPhonu, čo je už tak vysoké číslo v porovnaní s konkurenčnými hodinkami. Z toho až 95% všetkých predaných kusov by mali tvoriť najlacnejšie, hliníkové Apple Watch Sport. To znamená, že pri oznamovaní finančných výsledkov by sme mali očakávať hrubú maržu 39% v prípade hodiniek. V prípade že by bola edícia z nehrdzavejúcej ocele najobľúbenejšia, hrubá marža bude ešte vyššia. Avšak presné číslo nie je možné určiť, keďže cena nebola stanovená. Analytik tiež očakáva, že v budúcom roku bude hodinky od Applu používať 13% užívateľov.

Súčasne s číslami Apple Watch sa analytik zameral aj na koncovú hodnotu akcií Applu a výšku zisku na akciu. V prípade koncovej hodnoty akcií AAPL zvýšil svoj predpoklad o 5 dolárov, čiže na 145 dolárov. V prípade zisku na akciu očakáva nárast o 2,4% tento rok, čo predstavuje zisk $9,21 na akciu. Do konca roka 2016 by mohol narásť o 10,4%, vďaka čomu by sa zisk na akciu zvýšil na $10,50.

Apple Watch
*Zdroj: PhoneArena

Dnes nejčtenější

.