Zavřít reklamu

goat simulatorMoc často hry nerecenzujeme. Dnes ale prostě musím udělat vyjímku, nedá mi to. Nedávno jsem si vzpomněl, že vlastně na svém druhém Apple účtu mám stále nahráno několik dolarů v rámci dárkové karty, kterou jsem dostal od kamaráda. Nebylo co řešit, okamžitě jsem zajásal a stáhnul hru Goat Simulator, která byla ve slevě a po které už jsem nějakou tu dobu toužil. Hry moc nehraju, když už se k tomu ale dostanu, vždy mě pobaví nějaký nesmysl, který nemá hlavu ani patu a který mi zaručeně zvedne náladu. To všechno splňuje koza jakožto hvězda tohoto “simulátoru” náramně.

Jak jsem řekl, pobaví mě nějaký nesmysl. Proto před tím, než hru zakoupíte či zapnete, si musíte říct, co vlastně od ní chcete. Nesmíte toho čekat hodně, musíte vědět, že jde o recesi a že nějaké gravitační a přírodní zákony zde neplatí, že jednoduše nejde o hru, u které budete přemýšlet nebo o nějaký graficky neuvěřitelný masakr jako N.O.V.A. nebo Call of Duty. Celý koncept má parádní příběh, studio Coffee Stain Studios (i to jméno má šmrnc) si řeklo, že přijde s něčím nevídaným a šíleným – a tak vznikl Goat Simulator pro PC. Lidé z toho bláznili, hra začala vydělávat deset minut po uvedení do prodeje! No a poté přirozeně vznikla i verze pro iOS. Je vidět, že neotřepané žánry lidi baví. I proto je Goat Simulator jednou z nejprodávanějších her v App Store. Jde o vtip, který ale má nápad a slušný potenciál.

goat simulator

Ve hře hrajete, jak jste mohli z názvu vydedukovat, za kozu. S tou běháte po městě, skáčete, taháte za sebou věci tím, že je olíznete, prostě blbnete. Na výběr máte ze dvou měst, možnosti jsou obrovské, můžete skákat do výšin na trampolíně, vyrazit do kanceláře a vše tam zničit, nebo vylézt po žebříku na jeřáb, ze kterého skočíte na rogalo. Všechno zní šíleně, ale v tom je ta zábava. Nic vás neomezuje. Cíl hry tedy záleží na vás, můžete prozkoumat všechna zákoutí, úkryty a překvapení. Součástí jsou ale samozřejmě úkoly, které plníte a poté za ně dostáváte nové postavy a trofeje. Zde se vývojáři asi úplně zbláznili – můžete hrát za žirafu, tučňáka, pštrosa, ale i za obrovskou kozu, nechutnou kozu, nebo za tornádovou kozu. Prostě vše, na co si jen vzpomenete.

goat simulator

Úkoly splníte třeba tím, že vyskočíte co nejvýš, že vás přejede auto, že na sebe vezmete jetpack a proletíte se, nebo tím, že vší silou narazíte do benzínové pumpy, která samozřejmě vybouchne. Vedlejší jsou poté trofeje, které jsou různě rozmístěné po městě. Ty opravdu dá fušku najít, jelikož jsou ukryté a vy tak strávíte dost času jejich hledáním (mně to trvalo poměrně dlouho). V celé hře, jak jsem už zmínil, neplatí žádná pravidla, a tak není problém zničit auto lehkým nárazem či vyšplhat na stěnu jako Spiderman (mimochodem, spider-koza je jednou z postav, za které můžete hrát). To vše v poměrně slušné grafice, do které vám bude hrát úžasný soundtrack, kde vlastně nepoznáte, co právě hraje za hudební nástroj. To ale ke hře patří a skvěle jí to vystihuje. Vývojáři se navíc neustále snaží, nedávno vyšla velká aktualizace, která přidala nové město, a tak mám zase o zábavu postaráno. Jediný problém je v ovládání, to je občas opravdu krkolomné, třeba když balancujete na jeřábu a nechcete spadnout dolů, na druhou stranu to zas taková katastrofa není, lze si na něj zvyknout.

goat simulator

Najde se spousta lidí, co tuto hru nikdy nepochopí. To je ale jasné, každému se líbí něco jiného. Pokud už vás ale nebaví Angry Birds a chcete zažít něco nového pro odreagování, při čem se zasmějete a vyblbnete, pak je Goat Simulator pro vás. Mně se koza jako hlavní hrdina opravdu zalíbila, ale chápu, že ne každý její kouzlo ocení. Bohužel jde o drahou záležitost, hra stojí 5 €. Já jsem si ji ale pořídil ve slevě za 1 €, a tak jistě můžete očekávat, že se podobná akce několikrát zopakuje. Tak či onak hru doporučuju, třeba i vy jste vždy přemýšleli, jaké by to vlastně bylo, běhat po čtyřech po městě a otrkávat kolemjdoucí!

goat simulator

 

Dnes nejčtenější

.