Zavřít reklamu

iPhone-6-Camera1-250x135Apple iPhone 6s by měl mít podle všeho stejný fotoaparát, jakým disponuje iPhone 6 a to dokonce i se stejným rozlišením. Média k tomuto závěru dospěla poté, co společnost Largan Precision zveřejnila své odhady na zisky v letošním roce. Ty by podle společnosti neměly růst, ale ani významně klesat, což podle analytika Jeffa Pu znamená, že iPhone 6s nabídne stejný fotoaparát jako předchozí model.

Pu tvrdí, že fotoaparát v nové generaci iPhone 6s zůstane stejný, jako u iPhone 6, tedy 8Mpix a dokonce i se stejnými vlastnostmi. Problém proč výrobci nepoužívají větší Megapixely u svých čoček je podle Pu zejména v omezených dodávkách CMOS snímačů, které nejsou výrobci schopny dodávat v tak velkém množství, v jakém je výrobci telefonů potřebují. Apple poprvé uvedl 8Mpix fotoaparát s příchodem iPhone 4s a doposud jej zachovává, mění však jeho vlastnosti, které se významně posunuly.

Problém je však v tom, že i když fotoaparát v iPhone 6 fotí skutečně úžasné snímky, vzhledem k dnešním displejům s vysokým rozlišením a 4K televizorům se již dostáváme do situace, kdy se honba za pixely opět vyplácí. Kdyby Apple dokázal nabídnout telefon s fotoaparátem, jenž má stejné vlastnosti jako fotoaparát u iPhone 6, ale měl by 13Mpix nebo víc, rozhodně bychom to všichni uvítali.

iPhone 6 camera

*Zdroj: macrumors.com

Dnes nejčtenější

.