Zavřít reklamu

iOS logoKto používa Mac niekoľko rokov, zrejme súhlasí s názorom že Mac OS X Snow Leopard bol doposiaľ najlepšou verziou OS X a dá sa povedať, že išlo o také „XP-čka“ pre Mac. Práve túto verziu si fanúšikovia chvália kvôli špičkovej optimalizácii a bezkonkurenčnej stabilite. A na podobnom princípe by mala stavať aj budúca verzia operačného systému iOS. Aktualizácia iOS 9 by sa už totiž nemala zameriavať na redesign ani na funkcie, ale má priniesť špičkovú optimalizáciu a vzhľadom k tomu, aké problémy sprevádzali iOS 8, musíme konštatovať: Bolo na čase!

Apple totiž nechce čeliť kritike z hľadiska softvéru, zvlášť po množstve problémov, ktoré znefunkčnili iPhone 6 takmer hneď po vydaní, ktoré sťažili inštaláciu systému na 16GB zariadenia a ktoré spôsobili ďalšie nepríjemné problémy – mimo iného sa množstvo majiteľov iPadu Air sťažovalo na problémy so sekaním systému. Preto, kľúčovými bodmi pri vývoji iOS 9 je oprava chýb, stabilita systému a zvýšenie plynulosti. Tomu nasvedčuje mimo iného aj nedávno zverejnený benchmark, ktorý poukázal na zrýchlenie plynulosti iPhonu 6 s iOS 9 oproti iPhonu s iOS 8. Benchmark môžete vidieť na obrázku nižšie.

Apple chce rovnako zabezpečiť, že aktualizáciu si teraz budete môcť bez problémov nainštalovať na zariadenia s 8 alebo 16GB kapacitou. Otázkou ale je, pre aké zariadenia bude systém optimalizovaný. Apple totiž tento rok prestane predávať iPhone 5c, prvý iPad mini a iPod touch 5. generácie, čo sú zariadenia s hardvérom z roku 2011. Teda, až na iPhone 5c, ten je výkonnejší a prestane sa predávať kvôli tomu, že na jeho miesto dosadí iPhone 5s. Nakoniec, zdá sa že Apple tento rok prestane predávať iPod touch a preto posledným zariadením, ktoré bude podporovať iOS 9 na spodnej hranici, bude iPhone 5c. Následne, iOS 10 alebo iOS X, bude čisto 64-bitovou verziou systému.

ios-9-benchmark
*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.