Zavřít reklamu

AppleLogoGold Kalifornská spoločnosť Apple je známa najmä tým, že okolo jej projektov býva niekedy až priveľké ticho. Rovnako tak je tomu aj pri projekte s názvom Apple University. Jedná sa o tajný záležitosť Applu, ktorá akýmsi spôsobom dopomôže „študujúcim“ k tomu aby sa mohli dostať k niektorej pozícii priamo v tohto giganta. Nápad je to skutočne skvelý no má to jeden háčik.

Apple University nie je nikde prezentovaná, dokonca zmienku o nej nenájdeme ani na oficiálnych stránkach Apple. Jedná sa akýsi typ kurzu, do ktorého sa dostanú len pozvaní a to nie hociakí pozvaní. Neočakávajte, že tu natrafíte na najlepších študentov zo sveta. Sú to kurzy určené hlavne pre viceprezidentov a senior viceprezidentov rôznych spoločností. Samotná „výuka“ prebieha 2-3 dni do týždňa v triedach, v ktorých je 15 až 20 ľudí.

Takéto triedy sú zavedené priamo v hlavnej budove spoločnosti. A ako sa vlastne môže človek dostať do takejto školy? To presne nikto nevie, no podľa špekulácií sa jedná o veľmi nádejných ľudí, ktorí zastupujú vyššie pozície v iných spoločnostiach. Počas „výuky“ sa preberá najmä história samotnej spoločnosti. Taktiež sa vyučujúci často pýtajú na otázky Steve Jobsa, ako napríklad aká sme spoločnosť alebo  čo sme museli urobiť pre to, aby sme sa dostali tam kde sme teraz. História spoločnosti je preberaná hlavne z toho dôvodu, že vedenie Applu si myslí, že „študentom“ môže takéto štúdium dopomôcť k tomu, aby viedli spoločnosť podľa pôvodnej myšlienky Steva Jobsa. Jeden z účastníkov kurzu uvádza, že práve samotný Steve Jobs je dôvodom prečo Apple zaradil štúdium svojej histórie do „učebných osnov“.

V tejto univerzite sa kladie každému študujúcemu veľká pozornosť. Ľudia, ktorí v nej študujú opisujú program štúdia tak, že každy jeden z nich dostal presnú úlohu, ktorú mal urobiť najlepšie ako sa mohlo dať. Taktiež sa tu venujú prednáškam, v ktorých skúmajú jednotlivé spoločnosti. Napríklad jeden študent opísal, že sa venovali detailnému rozboru spoločnosti A&P, čo bola sieť supermarketov, ktorá mala v roku 1958 obrat vo výške 5 miliárd dolárov a 4252 obchodov po celom svete. Svoju činnosť táto spoločnosť ukončila v konkurze v roku 2012 s 320 obchodmi. Apple chce touto tajnou univerzitou podnietiť týchto „študentov“ k tomu, aby na sebe tvrdo pracovali a tým mohli niekedy v budúcnosti zastávať niektorú z popredných pozícií priamo v Apple.

One-Infinite-Loop

*zdroj: businessinsider.com 

Dnes nejčtenější

.