Zavřít reklamu

l15325-tesla-motors-logo-44198Společnost Tesla najala více než 150 bývalých zaměstnanců společnosti Apple, což je mnohem víc, než kolik má Tesla od ostatních společností. Bloomberg uvádí, že ani z automobilek nemá Tesla tolik zaměstnanců jako z Applu. Bývalí členové týmu Applu pracují mezi dalšími 6000 zaměstnanci Tesla na nejrůznějších pozicích od vývoje technických záležitostí až po prvání oddělení.

„S filozofií designu Applu jsme porměrně úzce spjati,“ uvedl Elon Musk na otázku, proč zaměstnává Tesla tolik bývalých zaměstnanců Applu. Společnost Apple se k tomuto tématu odmítla vyjádřit. Bývalí zaměstnanci Applu tvrdí, že do Tesla Motors vstoupili kvůli tomu, že společnost vyrábí elektrická vozidla a generální ředitel Elon Musk je velmi podobný Stevu Jobsovi svojí velkou pozorností k detailům výrobků a je to silný vizionářský vůdce. Musk má pro Apple obrovskou slabost a je pro něj obrovskou ctí a polichocením, když jej někteří zaměstnanci se Stevem Jobsem srovnávají.

Vliv společnosti Apple je cítit například na velkém 17″ dotykovém displeji, který je nainstalován v automobilech společnosti Tesla, stejně jako v maloobchodních prodejnách. Za obě tyto věci jsou přitom zodpovědní bývalí zaměstnanci Applu, kteří jak na projektu dotykových displejů tak i na designu prodejen pracovali ve vedoucích pozicích. Apple však tak úspěšný v náboru zaměstnanců Tesla Motors není a to navzdory tomu, že těm, kteří přejdou z Tesla do Apple, nabízí vstupní bonus 25 000 dolarů.

tesla-model-s-battery-swap-graphic-1371835003

Dnes nejčtenější

.