Zavřít reklamu

Apple Watch iconAké sú naše prvé dojmy z Apple Watch? Teda, nemyslím skutočné Apple Watch ale maketu, ktorú sme vytvorili koncom minulého týždňa a na ňu následne nalepili domovskú obrazovku s hustotou 315 ppi, aby sme mali lepší prehľad o tom, ako vlastne bude vyzerať budúcnosť v podaní Applu. Len je treba zdôrazniť, že sa jedná o menší, 38mm model Apple Watch, ktorý má byť určený pre menšie ruky. Bohužiaľ, táto veľkosť je určená naozaj skôr pre ženy a pre mladšie ročníky, než pre kohokoľvek z našej redakcie. Nám sú jednoducho tieto hodinky malé a keby sme si ich chceli kúpiť, bez rozmýšľania by sme brali 42mm model.

Hodinky sú prekvapivo tenšie, než sme si pôvodne mysleli, keďže na fotografiách vyzerá všetko väčšie a zdalo sa nám, že hodinky budú mať aspoň 1,5cm hrúbku. Lenže to nie je pravda a hodinky sú rovnako “hrubé” ako priemerné väčšie hodinky. Ako to bude v prípade 42mm modelu, neviem, ale myslím si, že u nich dôjde k nárastu hrúbky o nejaký ten milimeter.

Čo podľa mňa zarazí každého, je veľkosť displeja. V prípade 38mm modelu sa nám zdá displej príliš malý a aj keď je milé, že máme Retina displej, u inteligentných hodiniek by sa nemalo stavať na hustote pixelov ako na ich veľkosti, pretože sa bavíme o dotykovom displeji. Osobne mám pocit, že digitálna korunka hrá na menšom modeli veľmi veľkú rolu, keďže na tak malom displeji sa skrátka nedá pracovať prstom. Dobre, klikať na ikonky a na ďalšie väčšie tlačidlá sa ešte dá. Ale inak je digitálna korunka záchranou.

Apple Watch 3D print

Keď už spomínam tú digitálnu korunku. môžeme sa pozrieť hneď na ňu. Korunka má asi rovnakú veľkosť ako na bežných hodinkách, čiže veľmi nezavadzá. Na druhú stranu je treba sa vysporiadať s tým, že je na pravom boku hodiniek a pokiaľ z nejakého dôvodu preferujete nosenie na pravej ruke (napríklad že ste ľavák a hodinky vám prekážajú pri písaní), budete si zbytočne zakrývať displej druhou rukou. Ale toto sa môže do vydania zmeniť, vždy je tu priestor pre otočenie displeja o 180°. Ja osobne by som takúto možnosť privítal, ak by som si mal hodinky kúpiť.

Nakoniec je tu priestor na “imitovanie” používania hodiniek. Viem už, aké funkcie tieto hodinky majú a rovnako viem, aké funkcie má konkurencia. Ale že by Apple Watch predstavovali nejakú revolúciu okrem dizajnu a možnosti úprav? To zrejme ťažko, maketa nijak zásadne nezmenila môj doterajší názor na ne a pretože som už mal vďaka Samsung Magazinu možnosť vyskúšať viaceré Geary, z týchto mám už pocit, že ide len o ďalšie inteligentné hodinky, konečne kompatibilné s iOS. Preto podľa mňa nemá cenu porovnávať ich s konkurenciou, v hodnotení by dopadli rovnako: Apple Watch sú Samsung Gear pre majiteľov iPhonu, Samsung Gear sú Apple Watch pre majiteľov Samsungu.

Apple Watch 3D

Dnes nejčtenější

.