Zavřít reklamu

Unknown Popredný výrobca špičkových procesorov pre mobilné zariadenia, spoločnosť Qualcomm, ktorá sa preslávil najmä radou Snapdragon, ktorá je dnes prakticky v každom mobilnom telefóne sa v súčasnosti musí vysporiadať s jedným nemalým problémom. Spoločnosť totiž pri zverejnení výročných správ uviedla, že prišla o jedného zo svojich najväčších odberateľov. Pravdepodobne sa bude jednať o juhokórejský Samsung.

Tomto faktu nahráva najmä to, že predstavenie novej vlajkovej lode Samsungu v podaní smartfónu Galaxy S6 sa nezadržateľne blíži a spoločnosť Qualcomm mala ešte donedávna výrazný problém, ktorý sa týkal prehrievania nového top procesoru Snapdragon 810. Podľa najnovších informácií by práve nový model od Samsungu nemal disponovať týmto čipsetom a mal by byť nahradený procesorom Exynos, ktorý bude vyrábaný 14 nm procesom. Tento čip by mal byť použitý v 80 až 90 % všetkých varovených „esšestiek“. Zvyšné percento by potom malo síce disponovať procesorom Snapdragon, no nie je isté či sa bude jednať práve o model s číslom 810. Mohlo by sa však jednať o rovnaký procesor, ktorý je dnes používaný v Galaxy Note 4.

Podľa najnovších správ, ktoré pochádzajú priamo z Kórey by sa mohla stať celkom zaujímavá vec. A to síce tá, že najväčší výrobca procesorov, teda Qualcomm by mohol začať od Samsungu odoberať jeho procesory vyrábané 14-nm výrobným procesom. Dôvodom by mal byť hlavne fakt, že práve Samsung má tento proces natoľko vyvinutý, že jeho procesory patria k najúspornejším vôbec. Preto by sa mohlo stať, že 14 nm čipsety od Samsungu by neodoberal len Apple ale aj samotný Qualcomm. Všetko sú to zatiaľ však len špekulácie a na potvrdené informácie si budeme musieť ešte chvíľu počkať.

Samsung Galaxy Note 4

Dnes nejčtenější

.