Zavřít reklamu

Zombie Zombie, fenomén dnešnej doby, ktorý pomaly ale iste preráža aj do našich končín. V minulosti sme sa mohli stretávať s filmami či seriálmi takéhoto druhu, ktoré, povedzme si narovinu nestáli za nič. Preto je mnoho z nich dnes neznámych. Avšak v poslednej dobe urobil tento „priemysel“ obrovský skok vpred a to čo bolo pred pár rokmi smiešne až trápne sa dnes stalo fenoménom. Dnes totiž platí nepísané previdlo, že filmy z lekárskeho alebo zombie prostredia väčšinou úspešne prerazia. Poďme sa teda spoločne pozrieť na zbierku TOP 5 vecí, ktoré sú podľa mňa v dnešnej dobe skutočne na špici tohto odvetvia zábavy.

The Last of Us
Hra, ktorá prináša hráčovi dokonalý zážitok z postapokalyptického sveta. Jedná sa o boj o prežitie, v ktorom je hlavnou úlohou pašerák Joel, ktorý sa dozvie o dievčati menom Ellie, ktorá je imúnna voči hube cordyceps, ktorou sa ľudia menia na zombie. Táto huba sa do tela ľudí dostáva pomocou pohryznutia práve od „živého-mŕtveho“. Joel sa rozhodne teda so svojou partnerkou Tess preniesť malú Ellie k svetlonošom, ktorí by boli schopní vynájsť liek na túto chorobu. Či sa im to však podarí alebo sa všetko ešte viac pokazí Vám už neprezradím. Hru si môžete kúpiť pre herné konzoly Playstation 3 či Playstation 4. Ak sa ju rozhodnete hrať, čaká Vás krásny grafický zážitok v spojení s dokonale prepracovaným herným dejom.

World War Z
Veľkofilm, ktorý má v hlavnej postave skutočnú superstar. Hlavný hrdina menom Gerry Lane, ktorého stvárňuje Brad Pitt,  je bývalý expert na riešenie krízových situácií. Celý film sa prezentuje skutočne rýchlym spádom, kde Vám stači vynechať len zopár minut a už sa v ňom stratíte. Je však treba podotknúť, že samotný film nie je až takým trhákom ako fakt, že hlavú úlohu zohráva práve Brad Pitt. Avšak určite stojí za pozretie, pretože nikdy neviete čo sa sktýva za rohom a ako to celé dopadne. Jedno je však v tomto filme isté. V bezpečí nie ste skutočne nikde.

zombie

The Walking Dead – komix
A je to tu. Práve od tohto okamihu začína legenda, ktorá zmenila celý zombie „priemysel“. Keď pred pár rokmi vyšiel pilotný diel komixu Walking Dead nik ani len nedúfal, čo to spôsobí. Na tento komix sa aj dnes stoja v Amerike rady len preto, aby ho každý mal čo najskôr a mohol sa dozvedieť čo sa stane. Neskôr bol podľa tohto komixového trháku natočený seriál s rovnakým menom. Ako tento seriál dopadol určite všetci vieme.

The Walking Dead – hra
Hra Waling Dead nemá ani tak veľa spoločných čŕt so slávnym rovnomenným komixom. Hlavný hrdina Lee a neskôr hrdinka, malé dievča Clementine spolu počas prvej série zažívajú absolútny rozmah apokalypsy. Neskôr sa veci natoľko spomplikujú, že Clementine bude musieť zastreliť svojho ochrancu Leeho len preto aby sama zostala nažive. Táto hra prináša nesmierne silný dej, ktorý dokázal rozplakať nejedného youtubera, ktorý natáčal letsplay z tejto hry. V hre nikdy neviete ako presne skončí, pretože samotný dej vytvárate Vy sami, keďže si vyberáte spomedzi možností a odpovedí, ktoré sú Vám ponúkané. V hre je treba dbať na každý jeden detail, pretože aj tá najjednoduhšia či nepremyslená odpoveď Vás môže stáť život. Hra je dostupná takmer na všetky zariadenia počnúc iPhone, Mac, XBox, PS3 či Windows.

The Walking Dead – kniha
Ak patríte k milovníkom seriálu The Walking Dead a zaujíma Vás celý príbeh človeka menom Philip Blake, ktorý je známy aj pod psudonymom Guvernér tak táto séria kníh je rozhodne pre Vás. Spoluautorom týchto štyroch kníh nie je nik iný ako človek, ktorý stojí za samotným komixom. Celý dej začína putovaním Briana Blakea s jeho priateľmi a bratom Philipom po Amerike v čase keď má vypuknúť samotná apokalypsa. Neskôr sa Philip na ceste k moci v mestečku Woodbury spozná s Lilly Caulovou, ktorej sa však metódy nastolovania diktatúry Guvernéra ani trochu nepáčia. Celý dej tejto série sa točí len okolo života Guvernéra a neskôr od túžby pomstiť sa skupine vedenej Rickom Grimesom. Ako tento príbeh celý skončí určite vedia prívrženci samotného seriálu. No prečítať si tieto knihy určite stojí za to.

The Walking Dead – seriál
A napokon to najlepšie. Legendárny seriál, ktorý zmenil zombie zábavu od základov. Dokonalý, strhujúci, akčný a nepredvídateľný. Aj tak by sa dal nazvať boj o holý život Ricka Grimesa a jeho niekoľko člennej skupiny. Tvorcovia tohto seriálu si dajú záležať skutočne na každom jednom detaile. Spočiatku keď som videl prvú časť, možno prvé dve z prvej série, som tomuto seriálu príliš neveril. Avšak v momente keď sa dej rozbehol na 100% a z dokonale pripravených postáv sa stali doslova bojovníci o prežite začal seriál naberať na intezite. V súčasnosti už beží 5 séria tohto veleúspešného seriálu, ktorý má prekvapenie ukryté takmer v každej scéne. Ak si myslíte, že hlavé postavy sú v bezpečí a nič sa im nikdy nemôže stať, ste na omyle. Za všetko hovorí príklad azda najobľúbenejšej postavy pre mnohých ľudí – Hershela. Pri smrti tohto staršieho pána, ktorý mal vždy na všetko odpoveď si mnoho ľudí myslelo, že celý Walking Dead končí. Avšak opak bol pravdou. Práve vtedy sa celý dej ešte len dokonale rozbehol. Viac Vám už k tomuto seriálu nepoviem. Každý kto bude chcieť zažiť napätie, adrenalín a skutočný zombie zážitok si tento seriál môže pozrieť. Už 8.2. začína druha polovica 5 sérii po polročnej pauze. A určite to bude nie len v Amerike najväčší pútač divákov.

zombie

Dnes nejčtenější

.