Zavřít reklamu

x158FMPX1-o_4KlogoUznávaný magazín Forbes přišel dnes s informací, podle které přinese Microsoft i Sony největší revizi v historii svých herních konzolí. Dočkáme se totiž zbrusu nového vydání PS4 a Xbox One s podporou 4K. To je ostatně jedna z věcí, která mi u mého PS4 a Jarovi u jeho Xbox One skutečně chybí. Drtivá většina her totiž podporu pro 4K v dnešní době nabízí a kvalitní 4K TV se dá pořídit již za 1500€, bohužel chybí podpora ze strany konzolí.

Forbes na tuto informaci přišel od zástupců společnosti Netflix, kterým právě Sony slíbilo, že ještě do konce tohoto roku uvede na trh novou konzoli s podporou 4K. Právě Netflix je jedním z prvních distributorů obsahu, který skutečně nabízí nativní podporu 4K a distribuuje množství filmů a seriálů právě ve 4K. Pokud navíc PS4 a Xbox One v nové revizi nabídnou 4K, bude se jednat o největší rozdíl mezi různými revizemi jedné konzole v historii. Většinou totiž různé revize jen zmenšovali svůj design, přinesly nějaký ten port navíc, ovšem výkonnostně bylo stále jedno, na jaké verzi PS3 nebo Xbox 360 hrajete.

Zájem o 4K roste vzhledem k snižujícím se cenám televizí a monitorů s touto podporou a lidé začínají prahnout po obsahu, který by dokázal nakrmit jejich displeje. Otázkou však také zůstává to nejdůležitější, zda konzole přinesou podporu pro 4K jen pro přehrávání videí nebo také pro samotné hry. Pokud by tomu totiž bylo jen pro videa, rozhodně by to byla škoda a upřímně, za BF4 v 4K si jsme ochotný i nějakých těch pár Euro za novou konzoli připlatit oproti stávající PS4. Forbes věří, že se 4K verzí obou konzolí dočkáme ještě letos na podzim tak, aby oba giganty stihly distribuci na letošní Vánoce.

Dnes nejčtenější

.