Zavřít reklamu

Samsung versus ApplePrvý kvartál fiškálneho roku 2015 bol tým najúspešnejším v histórii Applu. Predstavil totiž dva nové mobily, iPhone 6 a 6 Plus, ktorými zareagoval na trend vytvorený Samsungom. Paradoxne však Apple otočil najsilnejšiu zbraň konkurencie proti nej a momentálne má skutočne dominantné postavenie na mobilnom trhu. Aspoň podľa slov Counterpoint, ktorá uvádza, že Apple so svojimi 74,5 miliónmi predaných mobilov ovládol 20,2% trhu, zatiaľ čo Samsung za rovnaké obdobie predal 73,8 miliónov mobilov s podielom 20% na trhu.

Samsung a Apple sú však ešte stále top výrobcami mobilov a ešte potrvá nejaký čas, kým ich niekto zosadí z trónu. Na treťom mieste tabuľky sa umiestnilo Lenovo so 7% trhového podielu, Huawei sa so svojimi 6,6% umiestnil na štvrtom mieste no a nakoniec, Top 5 uzatvára čínsky Apple Xiaomi, ktorý si udržuje podiel 4,6%. Paradoxne, Samsungu sa teda nedarí tak ako v minulosti a môže za to najmä Apple, ktorý „okopíroval“ myšlienku veľkých mobilov.

Apple je však „cool“ a preto sa mu podarilo s dvomi modelmi predať rovnaké, dokonca väčšie množstvo mobilov, aj keď Samsung vyrobil zhruba 750 podobne veľkých mobilov. Na druhú stranu, Samsung to nijak veľmi neovplyvní, keďže juhokórejský konglomerát vyrába množstvo rôznej techniky a je tiež najväčším poskytovateľom kreditných kariet v krajine, kde vlastní zrejme najväčšiu lokálnu nemocnicu.

iPhone 6 versus iPhone 6 plus
*Zdroj: Mobilizujeme.cz

Dnes nejčtenější

.