Zavřít reklamu

Recenze iPhone 6Společnost KGI, kterou před médii zastupuje známý analytik Ming-Chi Kuo, zveřejnila informace o tom, kolik Apple prodává jednotlivých modelů svých iPhonů a iPadů. Ačkoli se Apple během všech prezentací rád chlubí prodejními výsledky, nikdy nemáme možnost zjistit, jakým způsobem se prodávají jednotlivé modely. Tentokrát nám to KGI prozrazuje a tak víme, že Apple prodal za poslední kvartál loňského roku celkově 73 milionů iPhonů z nichž 42,2 milionů představuje iPhone 6.

Jeho větší sourozenec iPhone 6 Plus se prodává také dobře, ovšem o 2,5x hůř než iPhone 6 a prodalo se jej „pouze“ 16 milionů kusů. Špatně na tom není ani iPhone 5s když uvážíme, že se jedná o více než rok starý model. Bohužel iPhone 5c je skutečně již hodně za zenitem a Apple prodal jen 4,2 miliony kusů, doprodejový iPhone 4s pak tvořil 1,5 milionu prodaných kusů. KGI má v tomto případě navíc velmi přená čísla od dodavatelů Applu a tak můžeme tyto hodnoty pokládat za směrodatné.

Co se týká prodejů iPadů, tam vede velký iPad Air 2, kterého se prodalo 11 milionů kusů v závěse za ním skončil iPad mini 3. generace, jehož Apple prodal 2,6 milionů kusů. Z malých iPadů je však nejprodávanější první generace iPadu mini, která je i na dnešní dobu dostačující a Apple ji vyprodává za 199$. Je zajímavé, že velký iPad je pětkrát oblíbenější než jeho menší sourozenec.

11659-4767-150124-Kuo_Q4-l

Dnes nejčtenější

.