Zavřít reklamu

apple-moneyAnalytici sa pomaly pripravujú na oznámenie finančných výsledkov za prvý štvrťrok fiškálneho roku 2015 a ako to býva, aj tentoraz vyjadrili svoje prvé očakávania. Či sa analytici trafili, to uvidíme až budúci týždeň, keďže Apple má naplánované oznámenie finančných výsledkov za vianočné obdobie 27. januára. Analytička Katy Huberty z Morgan Stanley predpovedá, že Apple by mohol budúci týždeň oznámiť rekordné predaje iPhonov a Macov za uplynulé obdobie. Presnejšie očakáva, že sa mu podarí predať 69 miliónov iPhonov, čo je ohromujúci nárast oproti minuloročným 51 miliónom.

Očakáva zároveň, že rekordné predaje má na svedomí „super-upgrade“, ktorý je pre túto generáciu iPhonov výnimočný. Prieskum spoločnosti ukázal, že až 35% majiteľov iPhonov používa iPhone 4s alebo starší model a pretože majitelia takýchto telefónov zvyknú upgradovať každé dva roky, odrazí sa to priaznivo jednak na predajoch iPhonov za uplynulý kvartál a tiež sa to odrazí na predajoch za rok 2015, kedy by až 2/3 z očakávaných 200 miliónov predaných iPhonov mali tvoriť práve upgrady. V prípade hodiniek Apple Watch predpokladá, že behom prvého štvrťroku sa Applu podarí predať 3 milióny kusov hodiniek, čo predstavuje 1/10 z odhadovaného počtu predaných hodiniek za rok 2015.

Rovnako by sme mohli čakať zvýšenie predajov počítačov Mac, aj keď sa tu nedá hovoriť o miliónovom raste, ale skôr o náraste o 300 000 kusov. Huberty očakáva, že Apple predal za prvý kvartál 5,8 milióna Macov, zatiaľ čo minulý rok to bolo 5,5 miliónov. Analytička tým zvýšila svoje pôvodné očakávania, keďže jej pôvodný odhad bol 5,2 miliónov. V prípade iPadov sa naopak očakáva pokles oproti minulému roku o 4 milióny kusov, vďaka čomu Apple podľa analytičky predal 22 miliónov iPadov.

iMoney
*Zdroj: MacRumors

Dnes nejčtenější

.