Zavřít reklamu

Microsoft HoloLensVirtuálna realita je niečo, čo sa len teraz začína dostávať do popredia a na čom údajne pracuje aj Sony. Microsoft však dal virtuálnej realite stopku. Nechce, aby virtuálna realita bola len o pixeloch. Microsoft preto predstavil hologramy! Teda nie tak docela, aby ste ich videli, musíte stále používať okuliare. Tie však stvárňujú objekty v 3D a umožnia vám napríklad vytvoriť si TV na stene, kdekoľvek si to zmyslíte – alebo jednoducho začnete prehrávať hudbu tým, že sa vám pri zbierke albumov objaví ikonka na spustenie hudby.

Pokiaľ sa chcete dozvedieť niečo viac o novom automobile, jednoducho si nasadíte Holographic a vidíte detaily okolo auta. Systém si nájde množstvo využití – chirurgovia sa môžu vďaka nemu pripraviť na operáciu skutočného človeka, architekti môžu odprezentovať svoju budovy v 3D a vy sa po nich môžete začať pohybovať skôr, než bude budova postavená. A navyše, Microsoft to myslí s hologramami seriózne – HoloLens sa začne predávať už v čase vydania Windows 10! HoloLens sú okuliare a hotový počítač s Windows 10 s tak výkonným procesorom a grafickým čipom, aby vedel spracovávať hologramy. Okrem toho obsahuje tretí čip, ktorý spracováva priamo hologramy, sleduje pohyb vašej hlavy a navyše, renderuje aj grafiku za vami. Pretože sú hologramy klasickými Windows aplikáciami, je možné ich synchronizovať s aplikáciami na tabletoch a vy tak viete svojim kolegom pomôcť s opravou motocykla. Alebo s pomocou hologramov môžete hrať hry ako Minecraft priamo na stole vo vašej obývačke.

Navyše je dostupná aplikácia HoloStudio, ktorá vám umožní tvoriť rôzne 3D objekty. Ale pretože zrejme nechcete, aby to ostalo len v digitálnej podobe, vaše výtvory môžete exportovať a následne si ich nechať vytlačiť pomocou 3D tlačiarne. Projekt bol vyvíjaný v tajnom laboratóriu priamo pod konferenčnou miestnosťou, kam mali prístup len vybrané osoby – skoro ako pri vývoji iPhonu. Na projekte spolupracoval Microsoft s množstvom profesionálov v špecifických odvetviach – či už to sú architekti, geológovia alebo dokonca výskumníci z NASA.

Microsoft HoloLens
Holographic
HoloStudio
Holographic Menu
Holographic

Dnes nejčtenější

.