Zavřít reklamu

E-mails from an AssholeiBooks tu máme už prakticky 5 rokov, no za ten čas som si veľa elektronických kníh nekúpil. Pretože preferujem knihy v papierovej podobe, iBooks používam skôr na sťahovanie ukážok kníh, ktoré ma zaujali a chcem sa presvedčiť, či sa mi ich kúpa naozaj oplatí. Niektoré veci však v papierovej podobe nezoženiete a to je prípad e-knihy E-mails from an Asshole, ktorú chcem teraz zrecenzovať. Ako je už vidieť z názvu (a obálky), nejedná sa o žiadnu serióznu knihu, román ani nič také. Je to skôr taká drobnosť, ale keď sa chcete z chuti zasmiať, potom jej kúpu nebudete ľutovať.

V podstate to je prepis internetových konverzácií medzi autorom knihy (a webu DontEvenReply.com) Johnom Lindsayom a náhodnými ľuďmi z internetu, ktorí zavesili na internet inzerát, ktorý nedával zmysel. Napríklad od vás chcú kúpiť sedmičkové BMW z roku 2010, ale nedajú vám zaň viac ako 1 500 dolárov. Alebo niekto chce luxusnú svadobnú limuzínu (ideálne Hummera) na 8 hodín, ale odmieta za ňu zaplatiť viac ako 500 dolárov. V čase písania ste si za takéto peniaze mohli zadovážiť akurát tak Jeepa z 1996. A práve na takýchto inzerátoch začala celá Lindsayova spisovateľská kariéra. V knihe nájdete naozaj mnoho vtipných konverzácií a nesúvisia len s autami, ale aj s ďalšími odvetviami a je jasné, že keď na internet zavesíte inzerát, v ktorom žiadate anonymných ľudí, aby vám odviezli dieťa na tréning, asi nedostanete veľa serióznych odpovedí – na druhú stranu, nie každý deň sa vám ozve bývalý šofér z Bagdadu, ktorý sa so svojou elitnou čatou postará o bezpečný presun dieťaťa na tréning. Pre maximálnu bezpečnosť očakávajte M16-ky na palube nepriestrelného Chevroletu Suburban a granátomet na streche, keby išlo do tuhého.

V knihe sa nachádza množstvo podobných inzerátov. Dokopy je tu asi 70 inzerátov rozdelených do 6 kapitol a pokiaľ teda hľadáte knihu, ktorá by vás pobavila (škodoradostne), rozhodne je to niečo, na čo budete ešte dlho spomínať. Navyše kvôli tomu, že ide len o zbierku, môžete ju brať ako taký časopis alebo seriál v knižnej podobe, keďže jednotlivé časti na seba nenadväzujú. A ani nie je príliš drahá, stojí len 3,49€. Ešte by som zdôraznil, že kniha je len v angličtine, čo môže predstavovať pre niektorých ľudí predstavovať problém.

E-mails from an Asshole

Dnes nejčtenější

.