Zavřít reklamu

Apple-money-logoApple koupil britskou analytickou společnost Semetric, která provozuje službu Musicmetric. Taslouží ke sledování obliby jednotlivých umělců nebo skladeb, měří zájem o dané umělce, alba, skladby nebo jejich merch na sociálních sítích, zjišťuje věk posluchačů, počty přehrání skladeb, počty komentářů nebo například města a země, ve kterých má daná skladba nebo umělec největší faouškovskou obec.

Musicmetric by měl Apple použít pro jediný účel a to je sledování prodejů a trendů v Beats Music a iTunes Store. V dokumentech podaných u Companies House dříve v lednu se ukázalo, že sídlo společnosti Semetric se mění na 100 New Bridge Street v Londýně, což je úřad advokátní kanceláře Baker & McKenzie, ve kterém je registrována také značka Apple Europe Limited. Tuto informaci přinesl The Guardian, kterému se podařilo získat také klasické vyjádření Applu.

„Apple kupuje čas od času menší technologické společnosti a většinou nekomentuje účel akvizice nebo plán, který se společností má,“ uvedl Apple pro The Guardian.  Applu přijde akvizice zcela jistě vhod, vzhledem k době, kdy je trendem umělců dávat na youtube celá alba a prodeje iTunes Store se čím dál tím více snižují a Beats Music je 136x menší než Spotify.

musicmetric-800x550

Dnes nejčtenější

.