Zavřít reklamu

UnfriendedUž to tak vyzerá, že hollywoodskych režisérov omrzelo hororové klišé, kedy partia mladých ľudí ide niekam do lesa a všetkých ich tam podľa skutočnej udalosti vyvraždí zmutovaný králik alebo Jason Voorhees. Je čas zamerať sa na niečo, čo viac odpovedá roku 2015, kedy temný les vystriedal Facebook a preto vytvorili nový horor, ktorý tak nejak odzrkadľuje dnešnú internetovú dobu. Prezentujú film Unfriended, ktorý (opäť) sleduje partiu mladých ľudí, teraz za obrazovkou počítača a istým spôsobom tak prezentuje riziká internetu, ktoré už doviedli niekoľko ľudí k samovražde.

Všetko totiž začína na jednej akcií, kde si partia nahráva svoju spoločensky unavenú kamarátku, kľúčovú postavu filmu. Video sa ale vďaka anonymovi dostane na internet a to znechutí hlavnej postave život tak, že z toho spácha samovraždu – a ani teraz pri tom nechýba kamera a video, ako deprimovaná slečna spácha samovraždu, sa opäť dostane na internet a tentoraz ho medializujú svetové médiá ako príbeh toho, že sociálne siete môžu byť našim nepriateľom. Od jej smrti uplynul rok a partia si zrovna v ten deň uskutoční skupinový videohovor, kde to celé začne. Do hovoru sa prebije neznáma osoba, ktorá chce vedieť len jediné: KTO TO VIDEO ZAVESIL NA INTERNET!!! A bude vraždiť svojich bývalých kamarátov dovtedy, kým sa anonym neprizná.

Samotný horor sa má objaviť v slovenských kinách už 16.4.2015. Slovenský názov filmu ešte nie je jasný, ale stretávame sa ako s názvom Unfriended, tak aj s názvom Cybernatural alebo dokonca Offline.

Dnes nejčtenější

.