Zavřít reklamu

zealTechnologie se postupně dostává do všech částí našich životů. V poslední době se rozmáhá hlavně kategorie wearables, tyto produkty snímají sportovní aktivity a zároveň vyhodnocují, jak na tom jsme. Zimní sporty nejsou vyjímkou, na trhu najdeme několik zažízení, která zajisté obohatí vaší zimní dovolenou a zpestří čas na sjezdovce. Výběr zdaleka není tak velký, jako je tomu v jiných odvětvích, jde ale o parádní a zajímavé produkty.

1) Oakley Airwave 1.5 Snow
Ještě teď se říká, že jen pitomec na kopci poslouchá písničky, je to přece nebezpečné. Je jistě pravda, že to celkové orientaci nijak nepřidává. Oakley na toto ale nebralo zřetel a představilo brýle Airwave, které si pozornost rozhodně zaslouží. Airwave přichází s GPS a Bluetooth, díky kterým se připojíte k iPhonu, což otevírá moře (vlastně spíš hory) možností. Součástí je spousta senzorů, díky kterým zjistíte spoustu informací ohledně vašeho pohybu na sjezdovce. Během jízdy vám tedy malý displej zabudovaný v brýlích ukáže jak rychle jedete, jak dlouho jste byli ve vzduchu, kolikrát jste skočili, zobrazí navigaci a mapu resortu, polohu vašich kamarádů, ovládání muziky či hovory a zprávy přenesené z vašeho iPhonu. Brýle se ovládají pomocí náramku, který na sobě má několik tlačítek sloužících pro orientaci v systému. Zní to jako scifi, že?

Samotné brýle nepatří do průměru, jde o vysoce kvalitní brýle, které by jste si možná koupili i bez těch technologických vychytávek. Oakley je známým hráčem na poli zimních brýlích, a tak můžete očekávat ty nejlepší materiály a pohodlnou manipulaci. Navíc můžete i měnit přední sklíčko pro různé typy počasí. Na to, jak se brýle ovládají, se koukněte v následujícím videu:

2) Zeal Z3 GPS Live / Uvex G.GL 9 / Smith I/O Recon
Samotný systém pochází od firmy Recon, která ho nazývá Snow2. Tento systém je využíván právě v brýlích od Oakley, další firmy se tohoto nápadu ale také chytly. Mezi ně patří i Zeal, který představil Z3 GPS Live, Uvex se svým modelem G.GL 9 a Smith I/O Recon Google.

zeal

3) Recon Instruments Mod Live Možností je zakoupení přímo celého systému bez brýlí. Na trhu je totiž několik modelů, ať už od Scott, Alpina nebo Briko, které toto zařízení podporují.

goggle
2) Hammacher Schlemmer Voice Communicating Ski Goggles Tyto brýle vám dovolí být pomocí technologie Bluetooth v kontaktu s ostatními jezdci, přepínat muziku či vzít hovor. Přímo do nich můžete připojit vaše oblíbená sluchátka (nebo ta od výrobce dodávaná s produktem). Brýle se spojí s vaším iPhonem a stejně jako handsfree přenesou všechny důležité notifikace. Na krajích brýlí jsou velká tlačítka pomocí kterých konáte zmíněné úkoly. Podle výrobce mají brýle vydržet až 12 hodin.
goggle
3) Akční kamerky Akční kamerky zažívají neuvěřitelný boom. Nedávno jsem se vrátil z Itálie, kde obrovská spousta lidí měla tato zařízení připojená na helmě, batohu či hrudníku. Všechny kamerky toho hodně přežijou a zachytí momenty, které by váš iPhone (pokud se ho nechcete zbavit) rozhodně nevydržel. Pořízené záběry tak nabízí úplně jinou perspektivu a neuvěřitelně zábavné pohledy. Navíc kamerku můžete používat i na jiné aktivity, jako na potápění nebo skateboarding.  Navíc už vůbec nejde o drahou záležitost. Jedničkou v tomto sektoru je jednoznačně GoPro se svými modely Hero, konkurence od Sony či HTC ale nabízí spolehlivé alternativy. Pokud se ale rozhodnete ke koupi, mrkněte nejdřív na GoPro, které má dlouholeté zkušenosti a řadu produktů (nejvyšší model natáčí i v rozlišení 4K). Navíc této společnosti hraje do karet i ekosystém, který má promakaný – ostatní výrobci nejvíce podporují právě modely Hero. Podívat se však můžete samozřejmě také na nabídku kamer od společnosti Nilox, kterou naleznete přímo zde.

 

Dnes nejčtenější

.