Zavřít reklamu

Elon MuskElon Musk, miliardář, CEO SpaceX a Tesla Motors, má za sebou poněkud perný týden. Nejdřív poodhalil své plány a představil projekt výstavby pěti-mílové Hyperloop testovací trati v Texasu. Tato trať má být testovacím centrem pro Hyperloop trať v Kalifornii. Hlavní výhodou tohoto projektu spočívá je neuvěřitelná rychlost – cesta z Los Angeles do San Francisca by měla trvat pouze 30 minut.

To ale není vše. Elon Musk má velkolepé plány – jak napovídá nadpis článku, Musk chce, aby se část SpaceX divize zaměřila na prodloužení internetového pokrytí až na Mars, což by mělo stát 10 miliard dolarů. Podle Muska by tento satelitový internetový projekt měl poskytnout spolehlivé, rychlé a levné připojení i bez použití pozemních kabelů. Satelity by totiž měly pokrýt i ta málo osídlená místa, a tak by se internet dostal k více a více lidem.

Musk je vizionář a myslí hlavně na budoucnost. Netají se velkými ambicemi. Proto si klade další cíl – chce, aby jednou, až lidé přistanou na Marsu, tam měli k dispozici internet, což by mělo neuvěřitelně pozitivní efekt na veškerou komunikaci mezi rudou planetou a Zemí. Musk totiž koloniazici Marsu věří, dokonce tak moc, že si myslí, že osidlování této planety jednou zachrání lidstvo. Podle Muska se v příštím století uskuteční více než 100 000 letů na Mars, které pomůžou vybudovat kvalitní infrastrukturu sloužící pro zajištění dobrých podmínek pro život.

„Pro lidstvo na Marsu bude velmi důležité mít globální komunikační síť,” vysvětlil Musk. „Myslím, že se musíme pokusit tohle splnit. Zároveň ale nevidím, že by tu byl někdo jiný, komu by se to mohlo podařit.”

Musk předpokládá, že projekt bude stát 10 miliard dolarů a že bude trvat nejméně 5 let, než se vše připraví. Mezitím se SpaceX zaměří na konstrukci potřebných satelitů, raket a vozidel.

elon musk

 *Zdroj: The Verge

Dnes nejčtenější

.