Zavřít reklamu

Xbox 360Ako som spomínal vo viacerých starších článkoch, Xbox One a iPhone vytvoria naozaj skvelú dvojicu, pokiaľ si ich prepojíte s pomocou SmartGlass aplikácie. Tá je v App Store dostupná zadarmo a pre funkčnosť stačí, aby ste sa prihlásili k svojmu Microsoft Accountu (alias Xbox Live účtu) a mali obe zariadenia pripojené k jednej sieti. No a ako som spomínal už dávnejšie, SmartGlass funguje zároveň ako druhá obrazovka pre niektoré hry, čo napríklad u takého Dead Rising 3 alebo Just Dance 2014 využijete, keďže vám to môže priniesť akúsi formu lokálneho multiplayeru, no zároveň si to budete pochvaľovať kvôli tomu, že kvôli tomu nemusíte sťahovať žiadne dodatočné aplikácie a obraz sa jednoducho streamuje z Xboxu do iPhonu.

Dnes môžete funkciu SmartGlass využiť u 9 hier pre Xbox One. V prvom rade je to Dead Rising 3, jedna z hier od Capcomu, ktorá vyšla pôvodne ako exkluzivita pre Xbox One a neskôr vyšla aj na Steame pre PC-čkarov. V jej prípade vám SmartGlass imituje herný telefón a vy si môžete vyberať svoje priority, zdvíhať hovory a čítať herné SMS-ky.

Pre závodníkov je tu ďalšia SmartGlass v podobe Forzy Motorsport 5. Momentálne je to však jediný diel Forzy pre Xbox One, ktorý podporuje SG a celkom ma prekvapilo, že taká Forza Horizon 2 ho vôbec nepodporuje. Forza 5 je však skvelou voľbou pre fanúšikov Top Gearu, keďže si v nej zazávodite proti virtuálnemu Stigovi a hru doprevádza komentár od Jeremyho Clarksona a ďalších. No a hre samozrejme nechýba úžasný grafický vizuál a závody po Karlovom moste.

Xbox One SmartGlass Companion
Dead Rising 3 Companion

Medzi ďalšie hry, ktoré využívajú SmartGlass, potom patrí Just Dance 2014, tanečný titul od Ubisoftu, ku ktorému treba Kinect a s pomocou SmartGlass môžete zadať niekomu vo vašej blízkosti, aby vám vyberal skladby, čo je na dotykovej obrazovke o niečo rýchlejšie, než na ovládači. Jednou z hier, ktorá tiež využíva SmartGlass a nie je od EA, sú Plants vs. Zombies: Garden Warfare. Tu sa vžijete do Boss Mode, čo je režim, pri ktorom sa pozeráte na mapu zvrchu a ovládate ju dotykom. Funguje to veľmi podobne ako Commander pre Battlefield 4, ale to je samostatná aplikácia. Ďalšia hra z cudzej dielne je Worms: Battlegrounds od Team 17 (ako inak). Tu poslúži SG na sledovanie štatistík.

K ďalším hrám potom patrí Ryse: Son of Rome, bojovka vyvinutá pôvodne exkluzívne pre Xbox One a podobne ako Dead Rising 3, aj ona sa neskôr dostala na Steam. Hra bola vyvinutá Crytekom, tvorcami Crysis, avšak vydaná bola pod taktovkou Microsoftu, nie pod EA. Je to jedna z prvých hier, ktoré vyšli pre Xbox One po jeho vydaní a dokonca bola súčasťou niektorých bundlov. Tu poslúži druhá obrazovka na sledovanie štatistík, zberateľných predmetov alebo napríklad na dynamický strategický plán. Ale o tom uvidíte viac vo videu nižšie, z dielne Majora Nelsona, teda Larryho Hryba z tímu Xbox. Nakoniec, prekvapia aj tituly ako Kinect Sports RivalsWarframe, pôvodne vesmírna co-op strielačka pre PC, ktorá neskôr zamierila aj na next-gen konzoly. Na Xbox One podporuje SmartGlass ako zobrazovač upozornení a tiež umožňuje mať prehľad o tom, ako sa vám darí, prípadne umožní kontaktovať technickú podporu bez nutnosti prerušiť hru.

Dnes nejčtenější

.